Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med procenten...

Tjoho vilken spännnade Biggest Loser grand final igår. Jag hejade som tusan på Emma som varit min favorit genom hela programmet. By the way Emma är en B.A.B.Y som jag!!! Men självklart är Simon en värdig vinnare. Detta har helt klart varit den bästa svenska säsongen tycker jag vad det gäller allt. Upplägg, tränare, Kristin och deltagarna!!!

Gårdagens final fick mig också att fundera på det där med procenten. Dels att grymma Emma och Simon låg så nära att ynka 0,4% skilde dem åt. Eller fantastiska Jose som halverat sin kroppsvikt. Då var jag tvungen att räkna på min egna procent :-) Sedan starten 2008 att jag gått ner 36% utav min kroppsvikt. Wow nu blev jag liksom impad av mig själv :-)

Så mellan dessa bilderna så är skillnaden 36% i kroppsvikt. När jag når min målvikt på 70 kilo så kommer den siffran visa 40%. Visserligen har det tagit några (eller jäkligt många...) fler månader än BL deltagarna men jisses detta är ju också något att vara stolt över Jensen! Så nu tuffar ångloket vidare för den procenten ska bara nås!

Förresten så var ju alla deltagarnas resultatet kanon och jag hoppas av hela mitt hjärta att de alla lyckas fortsätta med den livsstilen de nu skapat för sig själv. Jag vet ju first hand hur svårt det är och hur tufft det kan vara. Dels som jag skrev häromdagen att fatta att man varit så stor. Att man lät det hända och inte tog tag i det tidigare.

Eller hur svårt det är idag att betraktas som "normal" när man inne i huvudet fortfarande är en tjockis. Eller som Emma sa igår skillnaden på hur man blir bemött men och också självklart hur man mår. Att utsidan speglar insidan. Och visst är träningen tuff om man ska gå ner så många kilo - inget snack om saken. Men den tuffast biten är just insidan och att jobba med knoppen.

Fast mottot ligger kvar - jag ger mig aldrig för jag väljer livet!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…