Helnöjd!

Först och främst ett STORT TACK till vår värdinna Eva igår!!! Alltid så gästvänlig och generös plus oerhört underhållande. Visst är det underbart att ha en vän som man kan vara lika tramsig med som djup? Eva är lika vacker på insidan som utsidan och en av mina vänner som jag vet gets it. Och sen att hon har sötaste hunden Charlie som jag kan kela och busa med gör ju inte saken sämre :-) Tack vännen jag ser redan fram emot nästa gång vi ses!!!

Och en annan sak ni ska veta är att Eva kan laga god mat så jag visste att det skulle bli ett elddop att hålla mig inom ramarna igår. Visserligen alltid svårt på midsommar men vet ni vad jag är så himla nöjd med mig själv och mina val. Ja jag tänker skryta igen men det är min blogg och min "resedagbok" så get over it :-) Vad som verkligen hjälpte är den förståelse som alla runt bordet visade igår. Maken och Johan stöttade och hejade på mig samt Eva som värdinna visade den yttersta förståelsen över min noja och mina val utan att ta illa upp eller truga. Skönt!

Åter igen massa matbilder på Instagram (se även i högerspalten här på bloggen) om ni är nyfikna på vad kvällen erbjöd. Först en läskande god välkomstdrink med chips och salta jordnötter - hallå jag hade kunnat svepa/äta allt på under 5 sekunder så gott det såg ut. En klunk sedan fick maken ta över (tur jag var chaffis) och sedan blev det vatten med läskande myntablad resten för kvällen. Jättegott så det måste jag göra hemma dvs släng ner några blad och genaste blir det festligare. Och ut i trädgården med chipsen och nötterna till herrarna så kan inte jag äta därinne i alla fall. Smart Jensen du matar andra till en övervikt istället :-)

Förrätten eller snarare förrättsbuffen krävde sin planering och här "tvingade" jag värdinnan att avslöja resten av kvällens meny för att överhuvudtaget kunna planera och göra kloka val. Upp med Shapeupclub-appen och börja knappa in. Det slutade med att jag kunde både äta ägg, räksallad, parmaskinka, tomatsallad och två små skivor baguette. Hallå inte ett dugg synd om mig även om de andra tog en andra vända och drack godsaker till. Jag var jättenöjd och kände mig tillfredsställd både i magen och i knoppen!

Huvudrätten - oh my god vilket kött i form utav oxfile som ställdes fram. Jättegott och jag hade kunnat äta massor. Men jag höll mig till min två små skivor och njöt utav varenda tugga. Till det en färsk potatis, liten klick gräddfilssås (inte utav bean för jisses vad det hade straffats sig - fatta att en matsked Lohmanders innehåller 105 kcal... hade lätt kunnat äta 2 dl :-) ) och massa sallad. Så mumsigt och med mitt pimpande vatten till så njöt jag verkligen. Kände mig lagom mätt, inte ont i magen och så nöjd med mina val!

In på kvällens dessert... Joho chokladmousse i drivor, vispad grädde och bär i form utav jordgubbar, björnbär, hallon och blåbär. MUMS! Men denna valde en liten skål med bär och såg till att dela dem i små bitar så det kändes som mer :-) Och som jag njöt utav varenda tugga åter igen. Och inget dåligt samvete för jag höll mig till planen, jag överåt inte, jag njöt utav det jag åt och försökte äta så långsamt som möjligt (svårt!) och jag mådde så bra efteråt!

Tror ni utmaningen var slut där? Hallå inte med en sådan generös värdinna inte! Nä nu kom groggvirket fram, chipsen och lösgodiset... Nu kan ni tro att bloggerskan parkerade sig i soffan och hinkade te i olika smaker :-) Te är verkligen min räddning för då känner ju jag att jag också är med och får något. Bra där! Så för att sammanfatta årets midsommarafton: mysig miljö, fin klänning, hyfsat väder, jättegod mat, alldeles underbart sällskap och en helnöjd bloggerska som redan tröttat ut sin make med sin stolthet över sina val...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass