Prinsessestök i köket

Sovmorgon och lugn frukost sedan satte the Jensens fart. Vi ska ju har stor fest hemmavid nästa helg för att fira att jag har fyllt 40 och maken 50 dvs 90-års fest. Så medan maken har hållit till utomhus för att lösa "tak", belysning och fixa i trädgården har frugan bakat bullar, fixat is och lite annat. Traditionella roller i detta hushållet :-)

Vi ska ha helstekt gris som min bästa gudfar fixar och till det behövs bl.a. småbullar. Därför var det idag dags att sätta fart på bakandet. Tog ett recept jag fått från min matidol dvs min kollega Louise. Och nu när jag har matlagning som hobby så tycker jag faktiskt det är rofyllt att fixa och dona. Bullarna bakades enligt Drakamöllans kokbok och heter "Favoritbröd". Mycket mumsiga tyckte bäste smakprovaren (=maken) att bullarna blev. Måste göra en omgång till kommande vecka så det räcker.

Och när det är prinsessedag måste ju även de common folks fira så det fick bli "Eves Tomattarte" från samma källa. Louise bjöd ju på detta för någon vecka sedan och maken hade lagt in en beställning efter mitt tjat om hur gott det var. Kan varmt rekommendera detta receptet och det är ju vegetariskt för er som föredrar det. Dock måste jag nog inse en gång för alla att vetemjöl är verkligen inte min magens bästa kompis. Får sånt magknip men ändå äter jag. Ärligt hade det varit torsk som gav mig det knipet hade jag aldrig rört det men paj och bullar...

Bulledags...

Kan inte bli mer närodlat än när ens egna morbror har gjort honungen några km från ens hus och det har levererats vid dörren utav mamsen.

Stök i köket but I like it! 

Det färdiga resultatet och experten tryckte i sig fem bullar i ett svep och tyckte bagerskan genast kunde baka fler... 

Tomatpajrecept - gjorde dubbelt upp och det blev 3 pajer så imorgon åker en vidare till svärföräldrarna.

En del av ingredienserna - massvis av tomater, dijonsenap, lök och vitlök

 Lokalt odlad sparris dvs "Lundasparris" - jättegod 

Kravodlad bladpersilja, gräslök och timjan plus turkisk yoghurt, majo och kvarg i en röra som kryddats med nymalen svartpeppar och lite gurkmeja 


Hade massa vitkål hemma så det fick bli hemmagjord pizzasallad. Tror jag är kär i vitkål - billigt, håller länge och gott!

Titta vilken prinsessebuffe som serverades i Hjärup 

Voila den färdiga middag som intogs på uteplats i solen. Bra där! 

Kommentarer

  1. Ser otroligt gott ut. Du är numera en MÄSTERKOCK / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättegott! Ja jag kanske ska ställa upp nästa år :-) Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass