Fortsätt till huvudinnehåll

Jo man tackar...

...eller nåt. Nu har jag fått svart på vitt att jo Jensen du kan sköta träningen prickfritt men om du slarvar med kosten så blir det motsatta resultatet på vågen. Ja jag fattar att på 5 dagar har jag inte gått upp 3 kilo rent fett. Det vill säga i fredags visade vågen 75,4 och imorse 78,4. Och maken som inte tränat och ätit lika mycket hade inga 3 kilo plus :-)

Men detta är ett kvitto på att trots 1 timme kettlebells, 3 timmar och 50 min på crossen och nästan 4 timmars promenad (under samma antal dagar) kompenserar inte det pizza, massa bröd, tårta, jordnötsringar, hamburgare med pommes m.m. Plus att jag har slarvat med sömn och vattenintag. Tänk då om jag inte tränat eller druckit massa alkohol och läsk också...

Fast jag väljer att se det så här: jag har bokfört allt matintag i ShapeUp, jag valde inga flytande kalorier, jag har tränat, jag har ställt mig på vågen, jag är medveten om vad jag har gjort och har inte ätit något i smyg, ja tårtan vart god (beställde dem med minst socker) men sockerbaksmällan vart större än jag trodde den skulle bli.

Som jag skrev igår nu gäller det att bryta detta i tid dvs inte låta tiden gå så att 5 dagar bli 5 veckor eller 5 månader. Jag har jobbat för jäkla hårt tidigare för att mess up. From idag är det åter prioritet på kosten, sömn och vatten. Sköta mina måltider, hålla mig till det jag ska äta, se till att gå och lägga mig i tid och att få i mig vatten. Träningen är inget issue och det kommer bli mer av den varan (återkommer till det).

Utmaningen är antagen och planen är lagd. Nu kör jag på!!!

Kommentarer

 1. Älskar din blogg Tina, den är ärlig och du står för det du gör och stoppar i dig utan krussiduller.... KRAM Sussie Meurk

  SvaraRadera
 2. jag läste ett par bra inlägg om just det här, att man inte kan kompensera skräpmat med träning. Jag vet att du vet det här men i allafall så tyckte jag att det var ett läsvärt inlägg.

  http://tranastyrka.se/du-kan-inte-kompensera-for-skitmat/

  http://tranastyrka.se/det-ar-inte-brist-pa-motion-som-gor-dig-fet/

  Kram, C

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan väl aldrig få för mycket tips Camilla! Tackar! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…