Fortsätt till huvudinnehåll

Välkommen till Itrim Lund!

Igår var det dags för sista gruppträffen för "Bästa måndagsgruppen" denna terminen. Nu under sommaren så kommer det istället vara öppna träffar på torsdagar kl 17-18. Nästa torsdag tänkte jag gå för sen åker vi till Skottland så då missar jag 2 öppna träffar. Sen är jag tillbaka igen och kan göra Itrim Lund osäkert :-)

Jag var faktiskt också och tränade där innan träffen igår. Hade slängt ut frågan i fb-gruppen om någon ville hänga på men det slutade med att jag var där själv :-( Nåja jag kunde ju välja och vraka bland stationerna så jag körde inte cirkeln dvs byte var 30 sekund. Jag värmde istället upp 10 min på crosstrainern och sedan körde jag 50 reps på benstationerna och 100 reps på mage/överkropp.

Väldigt skönt då man enbart jobbar med sin kroppsvikt att köra fler reps så man tröttar ut musklerna. Benen vart trötta från i söndags och mina vader skriker idag... Men annars vart det skönt :-) Så det kommer jag nog ändå göra om fast jag i början på året inte alls vart intresserad. Där ser man även en bloggerska kan ändra sig...

Annars handlade gårdagens gruppträff om tankens kraft samt självförtroende resp självkänsla. Jag blandar alltid ihop de uttrycken och tror faktiskt jag aldrig kommer ha 100 % koll. Fast en väldigt bra diskussion trots att vi bara vart 5 deltagare plus coach Therese. Hmm vet inte om det är sommaren som lockar bort alla eller manfallet ur gruppen har satt igång. Ska bli intressant och se hur många vi är vid årets slut...

Gårdagens behållning för mig blev: 
  • Träning på Itrim funkar faktiskt om jag får göra på mitt sätt :-)
  • Jag har en annan tro på mig själv idag än vid årets början - jag vet att jag kan, jag har lyckats och jag kommer nå mitt mål!
  • Lägg inte energi på att förändra andra...
  • Klokhet från en av deltagarna när man bemöts utav trugande el åsikter: "tror du att jag har gått ner 25 kilo och betalar dyra pengar varje månad för att sedan trycka i mig en eller flera kakor"

Så här ser träningsrummet ut på Itrim. Och vet ni vad rockring är kul!

Entren

Lilla grupprummet där vi träffas och stöttar varandra

The Våg!

Omklädningsrummet för damerna - vet inte hur herrarnas ser ut :-)Gårdagens papper bl.a. Förändringspyramiden som jag tänkte kolla mer på i helgen

Fokusen under gruppträffen

Gruppövning där vi fick en lapp på ryggen och sedan skulle de andra skriva ett ord/en mening. Mina ord blev: Peppande, har en fantastisk karisma, full av energi, gillar ditt engagemang. Inte illa :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…