Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens "må bra"

Tacksam för/saker som fått mig att må bra och bli glad under dagen:
 • Att vakna upp med maken bredvid sig och få en godmorgonpuss
 • Cykeltur i krispig luft på morgonen och 8 veckors cykelpendling. Jisses vem kunde tro det :-)
 • En liten flicka som kom cyklade i full fart med ett stort leende på läpparna
 • Lunch med tjejerna på jobbet som peppade mig järnet att motstå sockermonstret - tack tjejer det betyder så mycket. Ord som fastnade: Tina vi tror på dig att du kan nå ditt mål!
 • Sms från Suzan att kämpa - tack!
 • Allas pepp på fejjan att inte ge upp - så glad och tacksam att jag har världens bästa hejarklack!
 • Oväntat möte med Camilla på lunchen som sedan bidde god laxmiddag på kvällen med massa bra:igt prat!!! Så glad att jag har dig som vän och om 8 veckor då ska vi se så snygga ut på "målfotot" :-)
 • Att jag vågar erkänna högt att jag har struggles och be om stöd
 • Prat med mamsen
 • Att jag gick på de tänkta träningspassen istället för att cykla hem och vräka i mig socker
 • Att jag genomfört mitt livs första spinningpass där jag gjorde exakt som instruktören dvs stod när han gjorde det och öste på när han gjorde det. Mina ben har aldrig pinnat på så fort!
 • ATT JAG INTE GAV UPP OCH KÄMPADE JÄRNET FÖR ATT MOTSTÅ SOCKERDJÄVULEN OCH JAG VANN! Rond 1 till mig men det var verkligen på det berömda håret :-)
Vad har du gjort idag som fått dig att må bra eller bli glad? Något du är tacksam för?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…