Nej ingen matblogg men...

Måste bara berätta att jag igår testade mitt första recept ur kokboken från Itrim. Eller ska jag säga tog inspiration för det enda som blev rätt var laxen, salt och peppar :-) Det skulle nämligen vara färsk spenat i botten på formen men det hade jag inte. För jag hade läst att det gick bra med fryst också. Som den ekonomiska hushållerska jag är tänkte jag - men det har jag ju ett paket som måste ätas upp. Bra där! Bara ett litet problem det var stuvad spenat men det åkte ner i alla fall...

Och sen 50 gr chevre såg lite fjuttigt ut och jag vet att lämnar jag halva paketet kvar i kylen så kommer det bara ligga där. Så jag tjoffade på allt och in med det i ugnen. Det där 10 minuterna räckte inte för laxen så det vart nog 20 minuter. Luktade väldigt gott när det kom ut och jag var nyfiken på kombinationen. Har liksom aldrig ätit lax, spenat och chevre tillsammans. Men det blev riktigt gott och till blev det kylskåpsrensning. Ni hör va hur duktigt jag är på att sköta den där matlagningen nu för tiden :-)

På torsdag blir det nästa recept - Teriyakilaxen på samma sida. Tänkte jag tar en sida i taget :-) Jag vet också att nyckeln till min framgång både med sockersuget och omformningen utav kroppen ligger här. Det vill säga bra, god, hemmalagad mat. Så fort det blir för många utelunch då sätter det igång. För dels så ser jag allt bröd och dels också för då börjar jag spåna lite för väl mycket om vad jag ska äta och vips så är hjärnan inne på "fel spår". Som idag vet jag att dagen börjar med gröt och ägg till frukost, ett prottebar till mellis, kyckling till lunch, kvarg/keso/bär till mellis och lax med spenat ikväll efter träningen. Inga sidospår bara att köra!

Receptet kom härifrån

Lax på spenatbädd och längst ner torsdagens experiement!

Hmm men det doftade och smakade gott!

Voila man tager vad man haver...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass