Utmaningen har börjat!

För en tid sedan signade jag upp för en 10 veckors Utmaning på Lomma Kiropraktorklinik. Det är där jag har tränat på tabata-pass den senaste 1½ månaden. Jättekuliga för jag får upp flåset men kan anpassa övningarna så det funkar med min fot och svans. Också skönt för att det är någon annan som håller tiden och peppar medan jag bara ska utföra.

Om jag ska vara ärlig så är mitt huvudsakliga mål med detta äventyr att få in lite flåsträning varje söndag som i en del utav mitt kommande projekt. Läs mer om det i bloggen imorgon. Det vill säga detta blir mer en mindre del i något större för mig än att detta är the main thing. Dock alltid bra med att utvärdera sig själv och sin utveckling.

Så idag var det dags för första fystestet som sedan ska genomföras mitt i och vid slutet. Likaså en kroppsscanning som om jag förstått det korrekt är ungefär som vågen på Itrim dvs man mäter fett%, muskelmassa och så vidare. Denna ska jag göra nästa söndag. Åter till dagens test och om vi säger så här kanske inte optimal med ett bröllop med en väldans trevlig fest efteråt som uppladdning kvällen innan... 

Dock vart jag chaffis och tjoho vad kroppen var kolydratsladdad dvs tung som tusan och ögonlocken ska vi inte prata om... Vart inte heller laddad utan kände mest äsch jag skiter i detta. Ställde då frågan till mig själv - varför helt plötsligt så omotiverad? Kom på det i bilen dit. Jag vill inte tävla mot andra och vara sämst as usual eller skolscenariot bli sist vald. De hjärnspökena alltså!!!

Men jag bet ihop och gick in i Brottarklubben i Lomma där vi ska hålla till. Mitt livs andra besök i en brottarklubb faktiskt så jag kände mig som hemma - not! Mina partners in crime i detta äventyr är dels Anna min fd kollega som introducerade mig till Lomma-träningen och dels Carina som du hittar här. Puh då blev jag lite mer lättad. Carina och jag teamade upp för testet efter en kort uppvärmning.

Gick då bättre än jag trodde eftersom man liksom tävlade mot sig själv i en liten bubbla. Plus att jag skippade löpningen för det hade vänsterfoten inte pallat med. Annars är den faktiskt otroligt mycket bättre vad det gäller de allergiska utslagen men värken är ju kvar :-( Efter testet så körde vi ett kort pass utifrån det konceptet som ska köras. Detta ska tydligen vara att man kör 24 reps utav samma övning ett visst antal gånger. Vi får väl se hur detta slutar men det kan ju bara bli bättre eller hur?Mina resultat som ska bli bättre nästa gång hoppas jag :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass