Mera matlagningstest

I helgen testades inte bara karre från Scan utav även matlagningsgrädde från Oatly. Perfekt test för mig som är laktosintolerant. Direkt när jag fick mailet från Smartson med instruktionerna så fastnade jag för ett recept förslag från Oatly även om jag naturligtvis fick välja vad jag skulle laga själv. Fast detta såg så enkelt ut och jag hade redan kyckling i frysen samt en burk med soltorkade tomater som skramlat runt i skafferilådan ett tag.

Så då var det ju bara att bege sig till affären och leta upp produkterna. Lite förvirrande först på Ica för de flyttat produkterna dvs de fanns inte i laktos/havre-hörnan. Men jag hittade dem till sist bland grädden. By the way var inne i samma affär idag och då hade de satt upp en lapp specifikt att de flyttat produkterna. Hehe fler än jag som letat :-)

I söndagskväll så hade jag förberett allt dvs tinat kyckling och handlat hem allt som behövdes enligt receptet. Väldigt lätt att laga och snabbt. Bara ett litet problem att koka ris är inte min starka sida. Är det något jag ogillar med matlagning är det just det. Vem fasiken har någonsin lyckats koka ris utifrån instruktionerna och då menar jag vattenmängden... Alltid för lite så allt torrkokar efter halva tiden är min erfarenhet. 

Därför brukar jag ösa på med vatten med resultatet att det kokar över all over the place. Och i söndags brände jag tom på högerhanden :-( Haha första tanke - shit jag måste kunna träna... Men det löste sig och jag kokade till ett helt kompani så jag kunde frysa in. Efter risäventyret kunde maken och jag sätta oss ner för att äta. Så mumsigt det blev!!! Och jag har lunchlådor i frysen plus ätit det både måndags och tisdags till lunch på jobb. Fortfarande lika gott med mör kyckling och fräsch sås med smak utav gräslök, tomaterna och en hit av sting från cayennen.

Så testa receptet och Oatly iMat för det kommer jag göra igen. Dock välj nu det fullfeta alternativet om du ska göra det. Ja jag vet att jag är tjatig med det men onödiga tillsatser från oftast socker i lightprodukter är bästa att undvika. Här hittar du receptet som jag kan varmt rekommendera: http://www.oatly.se/recept/huvudratter/ugnsstekt-kycklingfile-med-tomat-och-graslokssas. Fast jag bytte ut pastan till fullkornsris då pasta inte funkar för min mage och sockersug.

Kupong - alltid så prisvärt att handla då :-)

Receptet - mums!

Voila here we go!

Färdiga resultatet - så gott och det vattnas i munnen bara jag tänker på det :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass