JÄVLA SUG!!!

Blir så trött på mig själv och min hjärna ibland! Denna veckan har brödmonstret härskat dvs sockermonstret. För exakt samma kick som hjärna får utav en godisbit får den utav bröd :-( Gårdagens fläskpannkakeorgie har ju inte hjälpt precis...

Varför kan jag inte bara vara en sådan människa som aldrig blir sugen på sött och snabba kolhydrater? Som bara älskar grönsaker. Igår bestämde jag ju mig för att det får vara nog på brödfrossan och imorgon ska jag minsann... Idag är jag så jäkla SUGEN PÅ ALLT!!! Sitter här och fantiserar om kardemummabullar från St Jakobs, chokladpraliner från Ahlgrens, godis från Candypeople och jag vet inte allt :-(

Det är som att ha en sockerdjävul på ena axeln och en grönsaksängel på andra. De viskar vart om varandra att: ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte...

Och lika bestämd som jag kan vara att jag inte ska äta och stå emot frestelser - lika bestämd kan jag vara att andra hållet :-( Sitter här och småplanerar en massa som att "hoppas vi går på lunch någonstans idag där det finns gott bröd", "maken är borta ikväll så jag kan ju äta massor utan att någon får reda på det", "kanske bäst att frossa idag och få det ur systemet liksom - har ju inte ätit de där bullarna eller smågodis i år så tar jag nya tag imorgon"...

Ja ni hör ju! Jag gör allt för att rättfärdiga suget för mig själv och att jag gör rätt oavsett val :-) Vet bara att denna veckan har varit tung rent motivationsmässigt vad det gäller maten. Som alltid när man startar ett nytt projekt eller hur? Första veckan är man jätteladdad sedan blir den laddningen snarare en urladdning :-) Plus målet är så långt borta och... Sedan sista två veckorna är man som skjuten ur en kanon för att nå målet :-)

Och jag vet att lika många hejarop på att jag inte ska falla ner i sockergropen lika många kommer säga gör det så jag frågar inte efter feedback. Jag vill bara skriva av mig här i min egna lilla värld. Känner också att det ska bli skönt i helgen utan allt för många måsten utan jag hinner bara komma i kapp med mig själv. Over and out from the sugar junkie :-)

Kommentarer

 1. vet hur det är. jävla sockermonster. bröd är min värsta fälla

  SvaraRadera
 2. Ät inte bröd.
  Det har du säkert hört en miljard gånger.
  Men du kommer alltid reagera på bröd, iallafall det ljusa brödet med smör på.
  Vissa kickar på frukt, andra på godis.
  Vissa rättfärdigar det med träning, andra mår bara dåligt och blir arga på sig själva för att de har "dålig karaktär".
  Jag har hjälpt både manliga och kvinnliga idrottare med samma problem,
  att de ätit för mycket och då av saker som ger en oro i kroppen, eller det du upplever som "sug".
  Det blir som en jobbig boll som bara växer sig större, man äter och känner en stress att träna för att man ätit och inte vill bli tung och prestera sämre.
  Det som är glädjande är att i princip samtliga har fått varaktiga resultat och ett helt annat förhållningssätt till just mat-sug-träning och kropp!
  Det går.
  Ge inte upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja är mycket medveten om det är ju tom utbildad kostrådgivare :-) Men ibland så är det inte så lätt att motstå fast jag är medveten. Jag jobbar vidare på det hela helt enkelt!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass