Svettig men rolig utmaning!

Söndag och dags för utmaningen i Lomma. Vi är inne på fjärde veckan med sex stycken kvar. Och för varje vecka tycker jag det är roligare och roligare. Beror nog främst på att foten är med mig nu för tiden än när vi började :-) Det är svettigt som tusan för det är fullt ös i en timme. 24-konceptet idag bestod utav åter igen 5 övningar som vi gör 24 reps av - varv efter varv. 

Idag blev det 7 varv och vi gjorde dem tillsammans vilket jag tyckte blev väldigt bra. Så slipper man känna sig utanför när man själv har 10 kvar och de andra är klara. Även om jag misstänker att en del maskar dvs hur sjutton kan jag vara först på en övning men vara sist att slutföra? Visserligen jag är noga med tekniken och jag vill verkligen få ut allt men så sölig är jag fasiken inte...

Efter uppvärmning så bestod dagens övningar utav (med vissa egna påhittenamn): 
  • "Res dig upp": stå rakt upp och ner med händerna uppsträckta mot taket - lägg dig ner raklång på rygg - res dig igen (puh jobbig och det enda som gäller är att tänka bara en till...
  • Russian twist: (så här men utan kettlebell - grym bålövning)
  • "Handflatorna":  stå lite bredbent med handflatorna upp mot taket - böj dig i ett knäböj och sätt handflatorna i golvet - börja om från början
  • Sidoplanka: (http://www.dintraning.se/ovning/248/Sidoplanka-Pa-fotter.html) - här gör jag stående maglyft med kettlebells eftersom höger axel och vänster häl inte riktigt samarbetar. Då gör jag hellre en övning som jag kan hålla tekniken och verkligen få samma effekt (om än kroppen jobbar annorlunda i en planka så klart)
  • "Skuldermassakern": sitt ner med benen utsträckta framför dig, armarna rakt upp i lyften nära öronen, lyft armarna i en liten rörelse som ska kännas mellan skuldrorna. Första gången jag gjorde denna hade jag fasiken träningsvärk i en veckan. En liten rackare men attans så bra :-)
Stretch på det och denna tjejen mår bra! Hem snabbt för dusch och ett ägg. Sedan gav sig maken och jag ut på "halva rundan jaga steg" som vi numera har döpt det till dvs ca 5000 steg runda runt kvarteren hemmavid. Grillad karre, rotfrukter, sallad och tzatziki på det. Nu en kopp te och film med Brad Pitt tillsammans med maken i soffan. Life is pretty good I must say :-)

Godkänd svettning tycker jag :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass