Klokheter från Olga

Jag följer Olga både i hennes blogg, twitter och på fejjan. Men framförallt det sistnämnda här: http://www.facebook.com/MammaFitness. Ville bara dela med mig utav några av klokheterna som jag tog till mig.

"En sak är att gå ner men hur MÅR man under denna tid? Är det värt att ligga så pass lågt kalorimässigt att allt verkar vara som i dimman ? vara letargisk? irriterad? sur? hungrig?trött? med ihåliga kinder? Hur länge orkar man hålla på så här? Låt mig gissa: inte länge-och risken är stor att man hamnar i frossa-tillstånd tills man kräks. Inte alls ovanligt. OCH så börjar man om från början. Är man dum eller vad? Halva livet går åt eländet. Varför inte ta det liiite lugnare? Låt det ta lite längre tid men livskvalitén blir ju så mycket bättre- och även humöret. Man behöver inte alltid ligga med 1000 kal i underskott-varför ta i ? D et vanligaste är 500 kal men ibland blir även det för mycket- ligg på minus 300 då. Hitta det som passar och utgå ifrån hur du MÅR. Livet är för kort för att må skit. Och vara hungrig. Och halvdöd."

"Istället för att fokusera på hur mycket du har bränt - fokusera på hur mycket du fått in. Viktigare."

"Utan mat = inga muskler och orken lyfta tungt. "Men jag äter redan mycket!" Nej, testa lyfta med mer mat i magen- då pratar vi om orken!"

"Man skapar sig själv."

"Börja där du är, använd det du har, gör vad du kan."

"Det är inte träningen man ska fokusera mest på. Vill du ha resultat-börja med maten, det är PRIO. Du kan inte fortsätta bränna bort dina dåliga matval. Man kommer inte orka i längden och ens ämnesomsättning kommer inte palla det heller. Träningen lägger till kurvorna man saknar, den stärker kroppen, hjärtat, ger bättre hållning. Inte att underskatta. Hur vet man att man hållbar kosthållning? Det är när man kan hålla samma vikt utan att träna. Svaren finns inte i ytterligare en ny diet, svaren finns hos dig själv- du vet PRECIS hur du ska äta, egentligen."

""Jag är i en svacka". Hur kan man "självvälja" det? Ibland låter det som att folk njuter av det, ngn sorts martyrskap. Man tar sig därifrån fort som tusan! Man sitter inte, iakttar och konstaterar :" jaha...svackan igen". Det är inget tillstånd, man behöver inte konstatera, bekräfta och vänta på bättre tider. Man agerar."

"Se till att börja tro att du OCKSÅ kan. För att göra det: sträva efter resultat. När du börjar se resultat av det du gör: sluta inte, fortsätt som du gör, slappna inte av och börja belöna dig- det är NU du har chansen att bli det bästa du kan bli."

"Det blir sämre innan det blir bättre. Låt mig förklara. När man går ner i vikt så töms ju fettcellerna på fett allt eftersom och självklart upplever många att de blir mer sladdriga (och ev. ger upp!). Det BLIR bättre, ge huden en chans att återhämta sig och gå tillbaka. Fortsätt som du gör och glöm absolut inte styrketräna."

"Fokusera mer på beteendet och vanorna än metoderna."

"Vissa har en föreställning om hur det SKA vara. Hur ens förändring BORDE se ut. Många blir så fixerade vid dessa "ska" och "borde" så de ger upp eftersom - guess what?- life happens. Det är ok att backa, det är ok att ändra sig, det är ok att anpassa efter nya förutsättningar."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass