Tidig morgon!

Fredag = PT-Katarina dags! När klockan ringde 5.30 så vart jag faktiskt pigg. Okej inte första minuten men när jag väl öppnat ögonen... Om inte annat vaknade jag under cykelturen in till Lund. Yikes det vart kallt och fuktigt. Men jag var rejält uppvärmd när jag kom fram.

Dagens pass var som vanligt fullt med övningar för den däringa rörligheten. Ack vad det är plågsamt men välbehövligt. Blir helt andfådd, svettig och får kämpa med kroppens alla muskler utav av övningar som egentligen är typ stillastående men som pressar min kropp. Känns också rejält men är väldigt skönt efteråt. Speciellt nu efter passet - helt mjuk och skön i kroppen om än lite öm :-)

Idag övade vi även mycket på min teknik i knäböj som behövs finslipas rejält. Just det där att ha kroppskännedom och veta hur djupt man kan gå utan att tappa bålen och svanken. Svårt som tusan och något PT-Katarina påminde mig om idag är just hur jag håller mitt bäcken.

Där fick jag en påminnelse från när sjukgymnasten hjälpte mig med svanskotan. Det var ju det där med lutningen på mitt bäcken som ställer till det. Har helt slutat tänka på det och vad gör då kroppen? Jo tillbaka till gamla vanor. Så nu ska denna öva på att rätta till bäckenhållning sedan göra ett knäböj och behålla detta. Svårt men fasiken om jag ger mig!!!

Avslutade passet med lite wall balls (inte min paradgren om vi säger så), planka på tå där just bålen/bäcken/svanken fokuseras samt sumo squats med high pull. Lite flåsigt men just då hade jag huvudet fullt med teknik så det blev inte så fartfullt. Nåja jag är helnöjd ändå och att jag jobbar på det som min kropp behöver. Den enkla vägen hade ju varit att bara köra det jag är bra på...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass