Jag vill lära mig mer!

Jag har funderat en tid på att jag skulle vilja lära mig mer om matlagning. Ja alltså jag är ju en hyfsad köksa och har lite koll. Men jag vill mera och häromdagen hittade jag massa kurser i matlagning som jag skulle vilja gå. Dels för att få inspiration men också dels för jag vill få mer kunskap tex om olika köttbitar. Man har ju hört namnen men vart sjutton sitter dem på kossan liksom och vad används dem till?

Jag kollade främst i Malmö och Lund eftersom det är enklast för mig men det fanns massor. Kolla här: http://www.sv.se/sv/Amnesomraden/Mat-och-dryck/. Det som jag tyckte vart spännande är att lärarna kommer oftast från den regionen där maten kommer ifrån. Man får helt enkelt lära sig från någon som kan känns det som. Jag hittade bl.a. en kurs med indisk mat, en kurs med siciliansk mat, en kurs med thailändsk mat, en kurs med svensk husmanskost, och en kurs med medelhavets mat.

Just nu får jag inte riktigt in det i schemat eftersom många av dem går på måndagar eller tisdagar. Det vill säga Itrim-dagar och kettlebells-dagar. Plus jag kanske inte kan gå alla samtidigt... Men eventuellt ska jag gå på den med svensk husmanskost eftersom det börjar i november och är varannan vecka. Det vill säga jag missar inte Itrim. Ska bara säkerställa att det faktiskt funkar med allt annat. Sen kanske till nästa år att dettta kan bli min nya grej :-) Har du gått matlagningskurs? Någon du kan rekommendera?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass