Fortsätt till huvudinnehåll

Glad i Itrim!

Ojojoj vad jag behövde gårdagens gruppträff på Itrim! Självömkan och massa negativa tankar snurrade i huvudet när jag gick igenom dörren. Två timmar senare stegade jag ut med huvudet högt och med ett jäklar anamma. Jodå foten vart den samma, vågen visade på plus efter de senaste eskapaderna (men lägsta fettprocenten...) men jag hade fått en energiboost utav dagens ämne, mina Itrim-kompisar och min Itrim-coach Therese!

Dagens ämne vart passande nog: positiva och negativa tankar :-) Hur kan man som individ jobba med sina positiva tankar, vända negativa tankar och hur kan jag välja att tänka. Nähä så jag kan inte träna exakt det jag planerade eller jaga steg. Men jag kan cykla så istället för att jaga steg på lunch kan jag ju cykla en runda och jag kan träna allt som inte belastar foten dvs jag har ju en hel överkropp...

Plus att foten kommer bli bra det är liksom bara huden som ska komma ikapp. Jag behöver inte amputera den ju :-) Och nej jag behöver inte trösta mig med mat och må ännu dåligare. Jag förtjänar att må bäst! Jag väljer själv vad jag stoppar i mig eller inte. By the way just ordet inte diskuterade vi. Att hjärnan uppfattar inte det ordet dvs när man säger du får inte så vill man höra du får. 

Likaså varför väljer jag att fokusera på det "jag inte får äta" eller det "jag inte kan träna"? Istället för att fokusera på det jag kan göra och det jag väljer att äta för att jag mår bra utav det. Mat är ju så gott - tillbaka till det positiva tänkandet! Tänk också på hur långt jag kommit istället för att måla fan på väggen och tro att jag ska gå upp 40 kilo över en natt bara för att jag har lite motstånd. Jag är ju medveten och har förmågan att bryta dessa negativa tankarna.

Jensen kom nu ihåg att: jag vill - jag kan samt jag är lugn, trygg och säker på mig själv, min kropp och mitt sinne!!! Jag är så himla glad att jag signade upp för Itrim i början på året. Ett av mina bästa beslut i livet tror jag. Det bästa är ju giftemålet med världens bästa make! Idag känner jag mig starkare och jag vet att jag kan uppnå allt jag vill. Fast ibland behöver man lite andrum för att sedan gå på det igen.

Så resten av denna veckan ska jag inte stressa över träningen utan se all rörelse som en bonus. Denna veckan ska jag ta hand om mig själv och se till att göra saker jag mår bra av. När jag går och lägger mig ska jag tänka på 3 saker som fått mig att må bra/blivit glad utav under dagen. Jag ska se till att kroppen får bra näring och att knoppen får sin mentala träning. Ny dag och nya tag!

Gårdagens anteckningar

Hemläxa till nästa träff 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …