Fortsätt till huvudinnehåll

Mitt rätta element!

Kan bero på att foten äntligen samarbetar (plus svansen, knäna och höger axel funkar i de flesta övningar - inte lätt med en reservdelskropp :-)) men just nu har jag en så härlig känsla med min träning. Jag fick till ett riktigt bra kettlebellspass hemma i torsdags, mycket att tänka på men utvecklande PT-pass i fredags, tung styrka igår i gymmet plus lite flow på löpbandet och så dagens svettiga men kuliga Utmanings-pass i Lomma. Kan också beror på att jag sköta maten väldigt bra denna vecka så magen är inte uppblåst och jag känner mig mer lättrörlig :-)

Trots grusiga ögon imorse så infann jag mig på dagens pass kl 9.30. Och när det väl satte igång så glömdes tröttheten bort och jag hade bara ett stort leende på läpparna. Efter uppvärmning så var det 24 reptitionsupplägget som jag nämnt tidigare. Det är 5 övningar som man gör 24 gånger. Dagens var (obs mina egna påhittade namn): 24 st "knäböj med hopp", 24 st "ligg på magen lyft benen och vifta med armarna", 24 st sumo squats hopp (hoppade inte här för att ge foten lite återhämtning), 24 st "krabba med benlyft" (här gjorde jag snabba fötter istället för spara på handlederna (har varit mycket med dem denna veckan på kb och pt) och 24 st draken på vänster ben och 24 st på höger ben. Liten paus börja om och kör i en timme...

Svettigt som tusan och jättekuligt pass. I love it - funktionell träning med egna kroppen! Det kan väl inte bli bättre? Och idag vart det mycket ben vilket nog lite är en av mina paradgrenar :-) Extra kul idag för jag kunde verkligen göra knäböjen med hopp utan att foten trasslade till det. Tufft men ack så roligt! Kom hem helt endorfinfylld vilket maken tyckte väl vart lagom kul efter festnatten :-) Men jag är så JÄKLA LYCKLIG!!! Träning is the shit och jag har verkligen hittat min rätta element. Vem kunde tro det om denna för några år sedan???

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…