Fortsätt till huvudinnehåll

Som en 80-åring...

...vart domen. Hmm kul att höra eller hur? Det vill säga domen hos bästa fotvårdaren dock sa hon att jag såg ut som en 25-åring med strumporna på :-) Skämt åsido foten kommer inte att trilla av även om det känns så. Men äventyret är långt ifrån över tydligen. Den allergiska reaktion är över och jag har himla bra läkekött. För en vanlig dödlig hade alltså helvetesresan varit slut nu men inte för mig :-(

Nu träder nämligen min 80-åriga gamla hud in dvs jag har bara tunn tunn papphud på fötterna som i vanliga fall lätt spricker. Och efter denna reaktionen så är huden 100 ggr värre där an. På vissa ställen är jag tydligen nere på underhuden och Anette sa att det inte är över än dvs jag kommer ömsa mera. Fast huden har en hälsosam färg och it is what it is liksom.

Inget annat att göra än att smörja, lufta, klippa av hudflagor försiktigt, se till att inte får för mycket belastning och friktion mot huden. Väldigt lätt just det sistnämnda - not. Cykla funkar och morgondagens kettlebells om jag kör utan skor. Dock kan jag glömma crosstrainer eller cross camp eller att jaga steg. Just nu är jag inte en happy camper :-(

Först motarbetad utav vågen som inte samarbetar trots en strålande insats, sedan fotenjäkeln som trilskas och som grädde på moset the once a month for the ladies. Plus frossande på bröllop och brunch i helgen som jag mår dåligt efter... Jajaj nog om självömkan det är bara att bita ihop och göra det bästa utav situationen. Allt pepp är välkommet :-)

Kommentarer

 1. Krya på foten! Hoppas att du snart är i full gång igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Camilla - det hoppas jag med!

   Radera
 2. Krya till dig och du kommer igen. fortsätt bara att få maten att gå bra så är du snart på banan igen och kan träna för fullt igen... Förstår att du tycker det är jobbigt.. du har kommit så långt kram...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den där maten Cee :-) Heja oss och ses på söndag! Kram!

   Radera
 3. Svar
  1. Tack!!! Kommer gärna och cyklar igen när foten samarbetar! Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…