Fortsätt till huvudinnehåll

Svettig men rolig utmaning!

Söndag och dags för utmaningen i Lomma. Vi är inne på fjärde veckan med sex stycken kvar. Och för varje vecka tycker jag det är roligare och roligare. Beror nog främst på att foten är med mig nu för tiden än när vi började :-) Det är svettigt som tusan för det är fullt ös i en timme. 24-konceptet idag bestod utav åter igen 5 övningar som vi gör 24 reps av - varv efter varv. 

Idag blev det 7 varv och vi gjorde dem tillsammans vilket jag tyckte blev väldigt bra. Så slipper man känna sig utanför när man själv har 10 kvar och de andra är klara. Även om jag misstänker att en del maskar dvs hur sjutton kan jag vara först på en övning men vara sist att slutföra? Visserligen jag är noga med tekniken och jag vill verkligen få ut allt men så sölig är jag fasiken inte...

Efter uppvärmning så bestod dagens övningar utav (med vissa egna påhittenamn): 
  • "Res dig upp": stå rakt upp och ner med händerna uppsträckta mot taket - lägg dig ner raklång på rygg - res dig igen (puh jobbig och det enda som gäller är att tänka bara en till...
  • Russian twist: (så här men utan kettlebell - grym bålövning)
  • "Handflatorna":  stå lite bredbent med handflatorna upp mot taket - böj dig i ett knäböj och sätt handflatorna i golvet - börja om från början
  • Sidoplanka: (http://www.dintraning.se/ovning/248/Sidoplanka-Pa-fotter.html) - här gör jag stående maglyft med kettlebells eftersom höger axel och vänster häl inte riktigt samarbetar. Då gör jag hellre en övning som jag kan hålla tekniken och verkligen få samma effekt (om än kroppen jobbar annorlunda i en planka så klart)
  • "Skuldermassakern": sitt ner med benen utsträckta framför dig, armarna rakt upp i lyften nära öronen, lyft armarna i en liten rörelse som ska kännas mellan skuldrorna. Första gången jag gjorde denna hade jag fasiken träningsvärk i en veckan. En liten rackare men attans så bra :-)
Stretch på det och denna tjejen mår bra! Hem snabbt för dusch och ett ägg. Sedan gav sig maken och jag ut på "halva rundan jaga steg" som vi numera har döpt det till dvs ca 5000 steg runda runt kvarteren hemmavid. Grillad karre, rotfrukter, sallad och tzatziki på det. Nu en kopp te och film med Brad Pitt tillsammans med maken i soffan. Life is pretty good I must say :-)

Godkänd svettning tycker jag :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …