Gym istället för socker

Vart ju sista sockerdagen idag men jag pallar inte att må dåligt mera. Så istället för socker tog jag mig till gymmet. Hade lite myror i brallan efter 2 dagars vila så jag körde på för fullt. 10 min crosstrainer som uppvärmning, 7 styrkeövningar för ben/bak, 6 för bröst/rygg/axlar/armar, mage och 10 min löpband som nedvarvning plus stretch. Bidde 1 timme och 45 minuter. Skön genomkörare av hela kroppen och jag kände mig mycket nöjd när jag gick hem.

Jag hoppas inte att jag ångrar mig om en månad att jag inte "utnyttjade" den sista dagen men det känns inte så. Det känns snarare som jag är färdig med socker. Jo det kommer vara situationer där jag blir lockad - ingen tvekan om det. Men jag är inte längre manisk och fokuserad på socker. Känns som det inte längre har ett grepp om mig och att det är jag som bestämmer.

Vet inte vad som är annorlunda denna gången. Kanske är det LCHF-kosten som gör mig mindre sugen dvs har mer balans i kroppen, kanske är det att jag kommit igång med träningen och mår så bra av det att jag inte vill "skita ner" kroppen med sockergift eller kanske att jag känner mig mer motiverad än någonsin att nå mitt hälsomål. Eller snarare en kombination. Jag mår helt enkelt så jäkla bra när jag träna mina timmar och äter enligt min metod av LCHF!!! Jag tror det är första gången i mitt liv jag känner mig så här stark!

Kommentarer

  1. Läser din blogg och är grymt imponerad av dina utmaningar men jag måste bara fråga, har du inte svårt att dra igång igen efter en sockerperiod. Själv har jag ett litet helvete och trillar dit på både det ena och det andra innan jag får till det. Har du några tips?

    SvaraRadera
  2. Förstår vad du menar och visst är man sugen. Men jag har satt upp datumen för mig själv och vet att går jag utanför den gränsen går det åt helvete. Fast denna gången känns det lättare än förr och jag tror det beror bla på LCHF-kosten. Tänk också på att magen är uttöjd utav allt gotter man unnar sig så den första veckan kommer du vara extra hungrig. Ät då mat men inget socker för att inte gå och bli frestad. Så kan du köra lite hårdare i nästa steg. Plus tänk på att äta mycket protein speciellt till frukost och ingen frukt (triggar igång mig i alla fall). Ät ofta men mindre portioner så du inte blir för hungrig. Samt planerar ditt matintag så du vet exakt vad du ska veta och inte gå och fundera över allt som frestar. Detta hjälper mig på vägen och jag hoppas det kan vara till någon nytta :-) Kram Tina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass