Resultatet av BIA-mätningen

Spännande morgon men egentligen blir det ju mer intressant nästa gång man gör mätningen för då kan man jämföra vad som hänt i kroppen. Jag har visserligen den senaste mätningen från maj 2009 men det är inte samma förutsättningar. Annars kan man säga att de vart ganska lika - kommer till det senare.

En BIA-mätning går väldigt lätt till. Man ställer sig på vågen och vägs in. Sedan lägger man sig på en brits och blir uppkopplad mot datorn. En elektrod eller vad det kallas sätts på höger handen och en på höger fot. Typ 5 sekunder senare har datorn mätt färdigt och resultaten syns på skärmen. Man får också en utskrift.

Mitt resultat? Vågen visade 91,7 kilo (hemmavågen visade 91,5 så det känns skönt att de är överens - vägningen på Studio S vart ju med kläder...). Min kropp består utav 32,8 kg fett (35,8%), 31,6 kg muskler (34,4%) och 27,3 kg vätska (29,8%). Man ska tydligen ha kring 20-23% fett (google research) så det är inte konstigt att det dallra om denna kroppen.

Men det intressanta ska bli och se om det blir någon förändring till nästa gång. Jag fick ju idag också jämförelsen med maj 2009 och första gången jag gjorde en mätning i okt 2008. Den visar att jag har mer fett, mindre muskler och lite mer vätska. Men inte så konstigt när jag väger ett par kilo mer. Och det är så mycket som hänt sedan dess tex med min viktökning förra våren. Så därför tror jag det blir enklare att ta till sig resultaten vid nästa mätning om 3 månader.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass