Utvärdering utav min 152 dagars Challenge

Det är så mycket som har hänt de senaste 152 dagarna att det känns som jag missar något. Oavsett så är jag ändå otroligt nöjd med min bedrift och att jag faktiskt klarade så många dagar utan pommes och pizza. För även om jag inte heller ätit något socker dvs godis, choklad, efterrätter, läsk, glass - you name it - så har jag ju klarat det förr. Men att inte äta pizza eller pommes på 5 månader har inte hänt förr.

Är också extra stolt över all den träningen jag har genomfört. Har inte varit lätt. Ibland har jag mycket hellre velat ligga kvar i sängen på morgonen än att gå en timme på löpbandet. Eller glo på tv i soffan på kvällarna. Men är jätteglad över att jag genomfört varenda minut och jag mår ju så himla mycket bättre!

Fast nu över till utvärderingslistan men först vad skrev jag egentligen att jag skulle genomföra? Ni hitta inlägget här

Tinas 152 dagars Challenge - Utvärdering
 • Jag ska föra matdagbok
  • Gjorde jag halva tiden men sen blev det så tjatigt för det var i stort sett samma mat. Men har haft full koll på matintaget och jag tog avsteg från LCHF vid en måltid så har det inte skett vid nästa. Överhuvudtaget tycker jag att det har funkat väldigt bra med LCHF (skulle vilja säga jag har kört till 90% på LCHF) och detta är något jag kommer fortsätta med som ni säkert har förstått av tidigare inlägg här i bloggen. Ingen pizza, pommes, eller snacks, jag har ätit mycket grönsaker och på regelbundna tider.
 • Vägning varje fredag men inget viktmål för period. Målsättningen är enkel - att gå ner så mycket som möjligt. Får ett hjärta för varje kilo jag går ner i mina viktrutor (se resultatet i tidigare inlägg i "Denna veckans vikt)
  • Jag har ställt mig på vågen varje fredag morgon - varken mer eller mindre och det är jag väldigt nöjd med.
  • Viktresult: 14,7 kilo i viktminskning
 • Mäta kroppen den 2:de varje månad
  • Avklarat - totalt 69,5 cm
  • Ni ser resultat här
 • Ta hand om min kropp tex torrborstning, kosttillskott, massage etc
  • Just torrborstning har det inte blivit så mycket men annars har jag skött mig. Gått regelbundet på massage, fotvård, ansiktsbehandling, gjort peeling, ätit mina vitaminer och Omega.
 • Ta en bild i underkläder den 2.de varje månad
  • Nope men jag har tagit vid start och mål dock något jag väljer att inte lägga ut här men ja man kan se skillnader :-) Är intressant just detta med förändringar utav kroppen. 2009 när jag vägde den vikten jag har idag så såg kroppen helt annorlunda ut. Är väl alla träning som formar kroppen - me like!
  • Märker också stor skillnad på kläderna och mina fetjeans sitter nu väldigt löst, BHn måste spännas in etc. Plus voila mina smaljeanse går på mig igen och är inte för obekväma. Fick dem inte ens upp över vaderna/knäa i början på året!
 • Sova 8 timmar per natt
  • Ja jag har skött sömnen och det har gjort att jag tex orkat träna så mycket
 • Träning 300-350 minuter/vecka (FunBeat)
  • Jag har 9730 minuters träning på 152 dagar - det ger ca 64 minuter per dag och då har jag inte tränat varje dag. Satte som mål 7000 minuter och det har jag slagit med 39%. Bara två veckor jag inte kommit upp i mitt utsatta mål. Detta var vecka 4 (200 min) och 5 (255 min) då vi hade som mest att göra med alla tillval till huset med deadline v 6. Men detta har ju kompenserats andra veckor så jag är jättenöjd.
  • Har också kommit igång med egna styrkepass i gymmet, kört joggning på löpbandet alt intervaller, går fortare och längre på löpbandet, kan ta ut mig mer i zumban, har börjat köra spinning, har varit på zumbaparty i Istadion, kunnat vandra med ABC, testar aqua zumba, kommit igång med simningen igen och BodyCombaten, rekord på crosstrainer (borde i level och tid), och mycket mer.
  • Plus kan stretcha mycket bättre, är rörligare och smidigare i olika rörelsen, har inte lika ont i axeln och knäna hänger med bra.
 • Dricka mycket vatten per dag
  • Japp det sköter jag
 • Inget socker
  • Avklarat och sockerdagarna är till midsommar.
Utvärdering utav Delmål

Dessa satte jag upp i början på året. De har ändrats lite under resan gång och du kan se dem i högerkanten utav bloggen. Så här gick det:
 • Januari: Klara mina första 30 dagar på min största challenge någonsin (avklarat)
 • Februari: Våga springa på löpbandet (avklarat)
 • Mars: 2 morgonpass/vecka på löpbandet (60 min) - komma så långt som möjligt under 45 min (avklarat)
 • April: 2 egna styrkepass/vecka (avklarat)
 • Maj: 2500 träningsminuter (avklarat)
Övrig Bonus
Andra saker som också har hänt:
 • Blivit socialare och modigare tex tar kontakt med gymkompisar på Studio S, gått med i Bokklubben och ABC.
 • Jag jobbar balanserat dvs mina 40 timmar per vecka men inte 80 som det kunde vara förr
 • Mår så himla bra och tycker livet är kul
 • Huden på mina fötter är mycket bättre plus är inte lika torr i huden
 • Sitter bekvämare i stolar
 • Laktosmagen mår bra.
 • ...

Kommentarer

 1. Grattis till ett bra arbete å till minskningen denna veckan, du är otrolig!!=)

  Kram

  SvaraRadera
 2. En så fantastisk "resa"/utmaning du klarat av! Jag är mer än imponerad!

  Jag hittade din blogg igår, har markerat dig på bloglovin och ser fram emot att följa dig vidare. Du inspirerar och har många roliga idéer för att fullfölja ditt arbete.

  Grattis till ditt resultat!

  SvaraRadera
 3. Tack så jättemycket för era kommentarer och välkommen hit Cinderella!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass