Ha koll på det man äter

Ett tillägg till LCHF a la Tina. Nej jag räknar inte kalorier men jag har koll på allt jag äter. Det handlar ju trots allt om intag och uttag dvs vad man äter och hur man gör av med energi genom träning. Det är i alla fall min syn på det hela. Därför funkar det inte att ja men jag äter enligt LCHF så jag kan dricka 3 liter grädde till frukost och 5 ägg till det så är jag hemma.

Jag anser att man fortfarande måste ha koll på hur mycket man äter och portionsstorlekar men jag skippar kalorihetsen för det blir jag bara manisk på och snurrig i huvudet. Det jag däremot gör är att "föra dagbok" på min mat. De första tre månaderna detta året gjorde jag det i min lilla vita bok men jobbigt att ha koll på och man skrev upp mycket samma saker tex 10 mandlar, 1 kokt ägg etc.

Därför bokför jag min mat i ett excelark (är du nyfiken på detaljerna så kan jag maila den till dig) där jag kan använda förkortningar och kopiera text in i nya dagar. Det jag har koll på är maten, träning och om det är något jag ska planera kring tex nu på lördag ska jag på släkkalas med frestelser. Då får jag planera kring det och förbereda mig mentalt.

Sedan för en snabb överblick markerar jag i grönt de dagar som varit bra och rött för de mindre bra. Vad är mindre bra? Tex oops det blev visst 2 skivor bröd till middag när det egentligen vart totalt onödigt. Här kan ni se ett exempel för hur det ser ut just nu.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass