Fortsätt till huvudinnehåll

Före och Efter LCHF

Jag började ju käka LCHF a la Tina (dvs 90-10 och inget socker) för ganska så in på dagen för ett år sedan. Jag började med en mjukstart för att lära mig om min kropp, om LCHF och om detta skulle funka. Jag började också ta upp träningen igen i november. Under förra årets slut dvs 2 månader gick jag ner lite över 4 kilo.

Hade också bestämt mig att den 2/1 2011 så skulle jag utmana mig själv och köra 152 dagars Challengen. Satte upp ett träningsmål per vecka dvs X antal minuter och att jag skulle inte äta pizza och pommes som är 2 av mina största bovar om man bortser från socker. Plus striktare LCHF under en tid. Under den tiden gick jag ner 14 kilo.

Hittills i år har jag gått ner 17 kilo. Jag är övertygad om att jag hade gått ner mycket mer om jag inte tränat så hårt (ca 7-10 timmar per vecka). Dvs jag har valt att fokusera på att "omvandlar" min kropp från fett till muskler. Det märks framför allt när jag mäter mig. Medans vågen kan visa ganska så samma så har min kropp ändå minskat i omfång.

Till exempel klänningen ni ser nedan på Efter-bilden. Den hade jag på mig sist den 17 sep dvs ganska så exakt en månad sedan. Veckans vikt från dagen innan var 87,3 och gårdagens viktstatus visade 86,0. Det skiljer alltså 1,3 kilo. Men klänningen satt igår mycket lösare kring armar, mage, rumpa och lår. Det är vinsten för mig!

Och att mitt sockersug har i princip försvunnet är en av mitt livs största segrar. Inte sagt att det är lätt varje dag och inte mitt psyke ibland önskar sig choklad. Men det går över på en sekund medans tidigare var det varje minut i mitt liv som jag tänkte på socker. Jag fortsätter min resa mot ett hälsosammare liv. Följer du med?
Foto från sep 2010
 Foto från igår dvs 14 okt 2011


Kommentarer

 1. Jag är på din linje, det får hellre ta lite tid att gå ner på vågen, men träningen slutar jag INTE med. Det är så skönt att se kroppen forma om sig, jag vet att det jag gör är bra för mig och för min framtida "färdiga" kropp, och det är värt en hel del!=) Heja oss!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Du ser så hälsosam ut på den nedre bilden! Och vansinnigt snygg klänning, var har du köpt den? Och blir du arg om jag köper en likadan ;)? Heja dig, Tina! Det ska bli kul att ses snart igen. Kram!

  SvaraRadera
 3. Sofia - tack så mycket. Det blir nog trixigt att inskaffa en likadan för den är köpt på Macys i San Fran för 2 år sedan :-) Ja jag vet jag ska alltid vara så jäkla special... Ha det gott och keep up the good work! Kram

  SvaraRadera
 4. Håller helt och hållet med Åsa! Kram

  SvaraRadera
 5. Wow vad snygg du är! :) Keep up the good work!

  SvaraRadera
 6. Oj tack så mycket för komplimangen!

  SvaraRadera
 7. Du såg bra ut innan oxo men är väldigt snygg nu:) Och ser så strålande ut! Jag har bestämt mig för att börja med LCHF efter nyåret-väger 110 kg nu efter andra graviditeten och mår inte optimalt..
  Tack för en inspirerande blogg!
  -Anna

  SvaraRadera
 8. Hej Anna! Kul att du hittat hit. Lycka till med din hälsoresa och om du behöver lite tips så bara hör av dig. Kram Tina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…