Mina nya mått

Som jag skrev i veckan så kändes det som det vart dags att ta fram måttbandet. Sist var i slutet på augusti så ca 1 ½ månad sedan. Åter igen vill jag lyfta fram vad vågen visade då och nu. Varför? För ett av mina mål detta året har varit att inte lita blint på vad mr Våg (jo vi har kommit överens om att det är en herr våg och en jäkligt surgubbe också..) behagar visa. Fast jag tycker jag har varit duktig och kämpat.

Vågen är en jättebra måttstock och jag kommer alltid fortsätta väga mig en gång i veckan som det känns nu. Anledningen är att jag har ingen kroppsuppfattning och min förnekelse sitter i ryggmärgen. Jag menar jag man inbilla sig att man bara gått upp 3 kilo fast det i verkligheten är 18 då behöver man behålla kryckor som hjälper en i processen varav vågen är en sådan.

Det jag dock har fått under detta året är en mycket mycket mer avslappnad relation med mr Våg. Ja jag ska upp oavsett hur jag tycker veckan gått, hur mensig jag än är eller vad jag nu ska skylla på. Men det är också en siffra och den siffran tar inget ifrån mig dvs min prestation under veckan som gått är lika bra oavsett vad vågen visar.

Därför tar jag till en annan krycka till hjälp och i mitt fall är måttbandet ytterligare en sådan. Idag visade måttbandet att jag har gått ner 14 cm på de ställen jag mäter på 1½ månad. Men vet ni vad skillnaden på vågen är? 0,9 kilo!!!! Det är coolt. Och på vissa mått ligger jag flera centimeter under än vad mina mått var för ca 2 år sedan när jag noterade min bottenvikt på 83,4 (vägde väl det i typ 2 dagar eller nåt...) alt samma mått.

Totalt i år har jag då gått ner 86,5 cm och 17 kilo på LCHF a la Tina och varierad träning. Men jag jobbar också mycket med mitt huvud dvs mina tankar, inställningar, reaktioner etc. Vilket gör att jag idag lever ett helt annant liv med en annan inställning. Till exempel har jag för första gången i mitt snart 39-åriga liv en hälsosam relation till mitt jobb. Jag är inte mitt jobb - jag är Tina!

Så det är med stolthet jag idag tar an dagen denna vackra söndag. Först lite röj hemma inför flytten sen väntar Bootcamp med tjejerna på Studio S. Ska bli så himla kul och jag känner mig laddad. Vad ska du hitta på idag? Hoppas vad det än är att din dag blir skön!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass

Hur många burpees?