Är det så?

En reflektion igår morse på löpbandet - är det typ 95% tjejer som tränar med en PT? Ofta ser jag tjejer som följer en PT som en liten svans genom gymmet och som pressas till det yttersta i olika utmanade övningar. Åldern är ca 20-40 år men nästan aldrig äldre (har sett en).


Jag tror att jag sammanlagt har sett 2 killar träna med PT under min tid i gymmet. Kan ju hända att killar inte tycker om att träna på morgonen eller kvällen utan mitt på dagen när jag är på jobb. Men känns inte heller som en trolig förklaring då det faktiskt är killar på gymmet på morgon och kväll.

Vad är förklaringen tro ni? Är det som med vägbeskrivningar att killar kan själv dvs de anser sig vara experter på hur träning ska gå till eller vågar inte be om hjälp för det förväntas att de ska kunna själv? Samtidigt som tjejer vågar be om hjälp eller är för fega att testa själv i gymmet utan går på Step för då vet de liksom vad som förväntas utav dem?

Jag har ingen aning utan mer en reflektion. Vad är din erfarenhet? Vad tror du är förklaringen eller har jag bara missat något?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass