Fortsätt till huvudinnehåll

Queen of Målsättning

Jag är en väldigt måldriven människa på min hälsoresa. Det är så jag lyckas hålla motivationen uppe för har jag satt målet vill jag nå det. Det kan vara allt ifrån att testa spinning i mars till att sätta världsrekord på 1 km. Eller jag ska inte äta socker på x månader eller pommes. Inte alltid man lyckas men då är det bara att ta nya tag. Finns alltid en ny fräsch dag imorgon att lyckas på :-)

Jag har skrivit om målsättning way back i gamla bloggen så tänkte det vart dags att damma av det hela i och med min utmaning i fg inlägg. Om ni hellre vi ha det beskrivet på svenska så kan ni också kika här: http://sv.wikipedia.org/wiki/SMART_(m%C3%A5lformulering) Exempel att mitt mål att kunna springa 1 km innan årets slut är ju väldigt Specifikt (vad är det jag ska göra), Mätbart (visaren på löpbandet visar när 1 km har sprungits), Accepterat (lite krångligt men jag ser det som att ja jag accepterar utmaningen och människor i min omgivning tror/stöttar mig att lyckas), Realistiskt (väldigt viktigt att sikta högt men ändå nåbart annars tappar man lätt sugen när man aldrig lyckas) och Tidsatt (innan året är slut).

Eftersom jag anser mig vara the Queen of Målsättning så vet jag att denna metoden funkar. Hur sätter du upp mål och ser till att du når dem?

Kommentarer

  1. Målsättning är väldigt bra. Jag kör samma metod dock så har jag ofta för många mål samtidigt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…