Blir så trött...

Varför måste man dissa någon annans kostval? Varje läger är lika goda kålsupare. Är det inte LCHF:are som klagar på livsmedelsverket och sponsrade studier alt kan leva på en kopp te med kokosfett en hel dag och ratar andra som måste få i sig näring mer regelbundet. Så är det viktväktare som håller på att avlida för att man äter riktigt grädde och inte väljer lightalternativ men sedan trycker i sig hela godisskålen. Eller så är det vegetarianer som ratar ner på alla som väljer anmaliska proteiner. Alternativt GI:are som inte kan förstå hur man kan leva utan bulgur och andra liknande kolisar i sitt liv.

Jisses varför kan vi inte bara inse att var och en gör sina egna kostval utifrån sina egna förutsättningar. Trött på pressens uppslag, trött på bloggare med massa konstiga åsikter eller kommentarer som inte är så genomtänkta. Låt var och en bestämma sin kost för oftast har man olika skäl till varför man väljer att äta på ett visst sätt. Och en metod funkar inte för alla. Kan vi inte bara samsas och nynna lite på "We shall overcome" :-)

Kommentarer

 1. Bra där Tina!=)

  Hoppas du inte tycker att jag är som en av de människorna bara...jag försöker att inte göra det i alla fall! För man blir ju lätt salig på sin egen tro.=))

  Kram

  SvaraRadera
 2. Absolut inte Åsa men jag har tex slutat att läsa Lifezone för jag tyckte det blev för mycket utav det goda. Likaså trött på studier hit och dit - självklart är alla studier sponsrade annars blir de aldrig av. Eller på kvällspressen som hävade att hon fettdoktorn hade diabetes - men hallå läs på innan. Som sagt gäller alla läger och vi är alla lika goda oavsett vad vi väljer att äta. Keep going Åsa du gör ett jättebra jobb!!! Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Du med Tina, gillar din blogg starkt, jag blir så jädra peppad av dina inlägg!=) Min utmaning rann ut lite i sanden men men, jag ska dra igång träningen snart igen å då kommer jag in i det snabbt igen!=))

  Jag kan väl hålla med om att det kan bli lite för mycket ibland på vissa bloggar å sidor...trist faktiskt..

  Kram

  SvaraRadera
 4. God morgon Tina!

  Först vill jag börja med att skriva att jag beundrar dig och din målmedvetenhet. Följt din blogg ett bra tag nu och sett dig på gymmet några gånger till och med :)
  Vilken fantastisk resa du gjort hittills! Och vilken underbart jordnära person du verkar vara med en sund och balanserad inställning till allt här i livet. Du motiverar - varje dag!

  Har själv gått ner 25 kg nu de senaste 5 månaderna. Och i princip varje vecka får jag försvara mig för de medvetna kost/träningsval jag gör. Tycker precis som du att alla äger rätten till att fatta sina egna beslut. Om man nu vill köra på VV eller GI eller vad man än vill så är det ingen annans ensak än för just den personen som tagit just det beslutet. Som du säger funkar inte allt för alla och ibland får man prova sig fram helt enkelt. Tycker det är tragiskt att det även finns människor som ifrågasätter sunda och hälsosamma åtgärder som man gör i sitt liv. Man behöver stöd - inte motstånd. Självklart ska man ställa sig kritiskt frågande till de här 'dieterna' som utlovar guld och gröna skogar "gå ner 10 kg på en vecka" kan man ju läsa sig till i några blaskor.

  Jag hejar på dig! Och tycker du gjort en härlig livsstilsförändring :) allt handlar om inställning och du har verkligen hittat rätt!

  Hoppas du får en riktigt fin onsdag!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass