Queen of Målsättning

Jag är en väldigt måldriven människa på min hälsoresa. Det är så jag lyckas hålla motivationen uppe för har jag satt målet vill jag nå det. Det kan vara allt ifrån att testa spinning i mars till att sätta världsrekord på 1 km. Eller jag ska inte äta socker på x månader eller pommes. Inte alltid man lyckas men då är det bara att ta nya tag. Finns alltid en ny fräsch dag imorgon att lyckas på :-)

Jag har skrivit om målsättning way back i gamla bloggen så tänkte det vart dags att damma av det hela i och med min utmaning i fg inlägg. Om ni hellre vi ha det beskrivet på svenska så kan ni också kika här: http://sv.wikipedia.org/wiki/SMART_(m%C3%A5lformulering) Exempel att mitt mål att kunna springa 1 km innan årets slut är ju väldigt Specifikt (vad är det jag ska göra), Mätbart (visaren på löpbandet visar när 1 km har sprungits), Accepterat (lite krångligt men jag ser det som att ja jag accepterar utmaningen och människor i min omgivning tror/stöttar mig att lyckas), Realistiskt (väldigt viktigt att sikta högt men ändå nåbart annars tappar man lätt sugen när man aldrig lyckas) och Tidsatt (innan året är slut).

Eftersom jag anser mig vara the Queen of Målsättning så vet jag att denna metoden funkar. Hur sätter du upp mål och ser till att du når dem?

Kommentarer

  1. Målsättning är väldigt bra. Jag kör samma metod dock så har jag ofta för många mål samtidigt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass