Unna dig

Apropå inlägget om rutiner och att unna sig. Visst är det ett märkligt uttryck egentligen. För vad är det man unnar sig? Oftast används uttrycket när det gäller kost eller så är det i alla fall för mig. Jamen jag har semester och vi är på all inclusive så då kan jag unna mig pommes. What the fuck? Var kom det ifrån? Jaha så nu när jag är ledig ska jag unna mig att må dåligt...

För det är ju det som händer. Inte längre i huvudet för jag har slutat att ha dåligt samvete (något jag jobbat medvetet med länge). Utan dåligt i mage och känslan av däsig och seg i kroppen. Det är det jag unnar mig. Varför unnar jag mig inte att må bäst och ta lite extra sallad istället. Jag önskar att det var så det funkade i alla fall. Nästa bit jag jobbar med dvs vad är att unna sig?

Men det verkar ju som de flesta ha detta i-landsproblem eller drar jag alla över en kam nu? Man hör ju ofta att nej nu är det fest/semester/biobesök/tjejmiddag/skitdag/you name it då ska jag unna mig... Jag får ju också ofta höra - men ska du inte ta lite efterrätt och unna dig du så tränar så hårt. Jaha så det är en godtycklig ursäkt för att sätta mig ännu mer i skiten dvs öka på min ohälsa???

Tror snarare det är ett sätt för andra att döva sitt dåliga samvete dvs att om jag ska äta måste du äta. Människor i min närhet har börjat lära sig att nej Tina ska inte ha någon efterrätt, godis eller någon form av socker. Och ja nu är hon ännu krångligare när hon undviker frukt och kolhydrater. Stackars tös :-)

Fast visst är det märkligt att frågan/scenariot alltid uppstår dvs frågan ska inte du ha, ska du inte unna dig - bara en liten bit... Jaha så om jag hade haft problem med alkoholen eller varit vegetarian hade du då sagt amen Tina du kan väl unna dig ett glas vin eller en köttbulle. Nä snarare att då anpassar man sig. Men inte vad det gäller socker.

Nope jag tänker inte ge mig ut på korståg och omvända alla. Snarare en reflektion i vad jag unnar mig och varför. Hädanefter ska jag unna mig ett träningspass istället för bullar med marmelad :-) Vad ska du unna dig med?

Kommentarer

  1. Jag håller med...jag äter lchf för att må bra HELA tiden! Om jag då "unnar mig" något som inte ingår i konceptet så blir det bara fel, jag skulle troligtvis må skit, få ont i magen å känna mig hängig (har ju faktiskt inte avvikit nån gång ännu, men jag tror att det är så det skulle kännas efter att ha läst hos andra!) och det kallar inte jag för att unna mig! Nej jag unnar mig isåfall riktigt god lchf-mat, lyxar med goda tillbehör, fint kött osv. Och denna veckan börjar träningen på gymmet på allvar, DET ska bli skoj! Det unnar jag mig!=)

    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass