Fortsätt till huvudinnehåll

Det är så här det börjar...

... man* börjar leka med tanken att börja cykla till jobb för att få lite mer frisk luft, ben- och konditionsträning och det är ju ändå rätt nära. Man startar så smått med cykelutflykter på semester och så börjar man utveckla tanken. Man kör igång och säger inga måste utan bara en kul grej. När två dagar har gått investerar man i en rosa cykelhjälm - gäller ju att vara säker liksom. Och efter tre dagar inser man att man svettas som en gnu av minsta rörelse och lägger om hela träningsschemat efter cyklandet. Dag 4 travar man in i värsta cykelaffären och köper glasögon så att ögonen inte ska rinna så mascaran sitter i urringningen. Ärligt talat vågar jag fortsätta detta cykeläventyr eller kommer det ta en månad innan jag är kittad från knopp till tå och ber maken om en racer i julklapp? Med vänliga hälsningar från en nervös nybliven cykelpendlare.


Ser inte klok ut men vill inte ha några ursäkter utan bara praktiska lösningar! 

*man ska läsas lika med bloggerskan Jensen

Kommentarer

 1. Ser bra ur Tina. Cykla är kul och man kan handla hur mycket som helst ;) Inte helt så billigt med cykel tillbehör heller ;) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj det finns alltså inget stopp på det :-) Kram

   Radera
  2. öhh nej fråga mannen min ;) vi behöver jo i principp två uppsättningar av allt också då vi båda cyklar :)Sen lite för att det är snyggt osv :)

   Radera
 2. Tycker du ser både fräck o söt ut i din nya hjälm + glasögon.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…