Köksan in action

Lite fokus åter igen på min underbara hobby - matlagning. Må vara nyvunnen detta året men icke glömd. Dagens middag blev lax med röd currysås och ris. Jag hade lite frysta ärtor i ett hörn i frysen så de åkte också ner. Egentligen är detta ett barnrecept från Coops medlemstidning men jag tyckte det så gott ut. Att det sedan är enkelt och snabbt är ju en extra bonus :-) Blev väldigt gott och jag blev inspirerad att göra om receptet med tex kyckling och lite andra grönsaker.

Imorgon står det rulader på middagsmenyn efter önskemål från maken. Trixet har varit att hitta ett recept som frugan gillar. Men nu tror jag att jag hittat det. Nämligen gjort på lövbiff med bacon samt rotfrukter och gräddsås. Jag tänkte servera blomkålsmos, lingon och pressgurka till. Hoppas maken blir nöjd! Kokade blomkålen idag och har redan gjort moset plus förberett ruladerna och grönsakerna så det ska gå fortare imorgonkväll.

Plus att jag har handlat inför nästa veckans middagsäventyr. Då blir det bland annat stuvade makaroner med stekt falukorv, köttfärssås en annan dag (som också tillagades i kväll) och sedan hemmagjorda hamburgare till helgen. Nästa vecka blir det liksom lite rätter som frugan längtat efter men som inte direkt är viktminskande... Mer om det på söndag tänkte jag. By the way lagar du mycket mat och har du några middagstips är de varmt välkomna!

Dagens recept - kolla länken ovanför!

Skjuts in i ugnen! 

Hatar att koka ris för det blir alltid för lite vatten, det kokar över och så vidare. Men jag överlevde :-) Gjorde också en sallad till med massa svarta sesamfrön i. 

Bloggerskans tallrik - mycket mumsig vardagsrätt! 

Morgondagens recept - kolla där uppe igen! 

Tror aldrig jag köpt enbär eller lagerblad. Och jag har definitivt inte gjort rulader tidigare så wish me luck!

Ruladerna förbereds och imorgon är det dags...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass