Utlovade recept

Igår på Instagram så la jag upp bilder på gårdagens kökskonster. Okej inte på de kokta äggen eller mera torsk utan på finliret. Ikväll och imorgon får vi ju fint besök och då gäller det att bjuda på något gott. Därför förberedde jag en del igår efter gruppträffen på Itrim. Bland annat gjorde jag "Falsk potatissallad" på zucchini och "Lakritspannacotta". Klicka på respektive så kommer du direkt till recepten.

Zucchinisalladen gjorde jag en hel del ifjol sommar (tror det ligger på bloggen) och alla vi bjöd på mumsade i sig för fullt. Den är fräsch och krämig. Anledning till zucchini istället för potatis är att om man vill hålla igen lite på kolhydraterna (Z=3,0 gr per 100 gr, P=16,1 gr per 100 gr). Eller så kan man bara strunta i det och äta den för att den är jättegod, hemlagad och utan konstigheter :-)

Pannacottan skippar jag ikväll för jag har laddat med mumsiga körsbär till mig! Maken däremot kommer nog äta så det tryter ur öronen. Han älskar nämligen lakrits och då vill jag ju fjäska lite för honom. Jag har gjort denna vid ett tillfälle tidigare och då gjorde den succé. Tänkte dekorera med hallonspegel, färska hallon och en lakritssnurra från Kung Markatta. Kommer bilder senare om ni är snälla...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass