Se det som ett företag!

Imorse slog jag världsrekord på vågen men mer om det på söndag i veckans status. Lite godsaker får man ju ha så ni återkommer :-) Så dagen har gått lekandet lätt med en sådan start. Dock blev det en hungrig eftermiddag och kväll. Dels kunde jag inte hinka te som jag brukar för jag var ute på språng. Och dels för att torsk is good for you men jag blir inte lika mätt på det. Lax mättar ju mycket mer men innehåller ju också en hel del mer fett och mindre protein. Plus igår blev det ett tufft kettlebellspass som känns både i kroppen och i magen :-)

Innan jag körde hem idag så deltog jag i sommarens sista öppna gruppträff på Itrim. Jag har deltagit på alla utom två då jag var i Skottland. Visst känns de ordinarie träffarna mer komfortabla utifrån att man känner de andra i gruppen lite mer. Men jag har haft väldigt stor nytta utav dessa träffarna under sommaren och som jag skrivit tidigare jag gör allt för att lyckas. Då ingår träffarna i framgångsreceptet. En räddning för mig nu under sommaren har varit att veta att jag vägs in regelbundet, jag träffar de som jobbar där och känner mig mer hemma på Itrim samt vid träffarna pratas det om motivation, träning och kost.

Plus de reflektionerna jag gör här och privat efter träffarna. Alltid lär man sig något nytt, får ett tips eller en tankeställare med hjälp utav diskussionerna och övningarna såsom "Dagens fråga" som jag använder varje dag nu för att hålla uppe motivationen. Dagens övningar var "Reflektion över sommaren". Efter jag fyllt i övningen så insåg jag en sak och det var - det går! Det går att undvika extra kilon under sommaren trots alla frestelser, det går att äta god och mumsig mat utan att kalorierna springer iväg bara man har lite koll, det går att sköta kosten utanför hemmets väggar, det går att hitta sitt egna facit, det går att hitta hem i sin egna trygghet att man fixar allt, det går...

Dagens coach Ida som precis börjat på Lunds center sa också något som fastnade hos mig. Hon sa: se viktminskningen/Itrim som ett projekt - ett företag som ska skötas. Jag tolkar det som att om jag skulle starta ett eget företag så hade jag ju gjort allt för att lyckas. Till exempel måste jag sälja in produkten/tjänsten till kunden, jag måste sköta alla papper och redovisning by the book, jag prioriterar och fokuserar på att lyckas m.m.

Det vill säga jag motiverar mig att min hälsa är prio 1 genom mål (kortsiktiga/långsiktiga tex dagens fråga och 70 kilo den 1 sep) och en plan att följa (stick with the program för min del), jag bokför resultat för att mäta hur det går tex redovisa träning, steg, mat eller vad det nu kan vara (tex Itrim övningsboken, Shapeup club, Funbeat), jag fokuserar på det som är viktigt för att lyckas (tex går på gruppträffarna och lyssnar på den mentala skivan då jag jobbar med min målbild). Jag gör helt enkelt allt för att "Företaget Tinas Hälsa AB" ska bli en framgångssaga forever ever!

Kommentarer

  1. Jag skulle definitivt köpa aktier i Tinas Hälsa AB! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Nellie va bra då vet jag vem som kan investera :-) Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass