Helgen blir fylld utav träning!

Vips så går tiden och nu i helgen ska jag gå 2 utbildningar via Concept. Blev ju förkyld i våras när jag skulle gått men nu är det dags! På lördag blir det TRX för hela slanten och på söndagen Triggerpoint. Ser mest fram emot lördagen för söndagen kommer nog mest vara smärtsam :-) Ska också bli kul att träffa sköna Nina som jag lärde känna på Träningsinstruktörsutbildningen i höstas och på lördag blir det mysmiddag så vi hinner prata. Vad ska du göra i helgen?

Vad ska jag hitta på? Jo detta (taget från Concepts hemsida)

TRX Suspension Training

-Make your body your machine!
TRX Suspension Trainer är ett mycket effektivt sätt att träna hela kroppen. Du anpassar motståndet utefter din egen nivå och med din egna kroppsvikt. Med hjälp av handtagsförsedda remmar kan du träna hundratals olika övningar för så väl styrka, balans, rörlighet och kondition.

Info
Längd:
 1 dag
Målgrupp: Du som vill lära dig träna effektivt på egen hand eller du som jobbar med att göra tränings/rehabupplägg till andra.
Förkunskaper: Inga. Du bör ha viss träningsvana. 
Målsättning: Erhålla kunskap och färdighet för att använda TRX Suspension Trainer både på dig själv och andra oavsett fysisk nivå, samt förstå varför TRX är ett så unikt och kraftfullt träningsredskap.
Examinering:  För certifiering ska du kunna uppvisa korrekt hanterande av TRX Suspension Trainer med god teknik.Triggerpoint Therapy

Triggerpoint Therapy är en egenbehandlingsmetod med TP Massageball ™, TP Footballer ™ samt TP Quadballer ™.  Metoden kan användas av både terapeuter som motionärer, och är dessutom ett utmärkt PT-verktyg. Triggerpunkter är en mycket vanlig dysfunktion som kan leda till en rad symptom. Genom att lära dig hur du använder redskapet, kan du både optimera dina fysiska prestationer samt behandla många kroniska smärtor. Triggerpoint Therapy ger förbättringar i rörelse-biomekaniken, vilket är en vital del i prestation oavsett om det är i idrott eller det dagliga livets krav!

Info
Längd:
 1 dag
Målgrupp: Personliga Tränare, Fystränare, Sjukgymnaster, Naprapater, Kiropraktorer, Tränande inom alla idrotter och nivåer.
Förkunskaper: Grundläggande anatomi
Målsättning: Skapa en enkel förståelse för triggerpunkter och faschia, samt ge en systematiserad behandlingsmetod av klienten/patienten/dig själv. 
Examinering: Certifiering sker efter godkänt resultat på nätbaserat test.

Kommentarer

 1. Låter som att du kommer att få en riktigt bra helg. Vad kul utbildningarna låter :)

  Underbart att läsa om den resa som du har gjort! Riktigt grymt bra jobbat av dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag definitivt och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning :-) Tack så mycket för ditt pepp!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass