Tugga, tugga, tugga!

Hmm just nu är jag sugen på allt precis som käkarna vill bara tugga :-) Tog lite utav Lottas fröknäcke med bregott och ost som var del utav min planerade mellis lite senare idag. Men jag tror att idag är bara en sådan dag då jag är lite extra sugen. Så nu försöker jag sysselsätta mig här istället och skriva om mat samtidigt som jag hinkar te :-)

I fredags så vart min mamma, lillebror och mammas sambo här på middag. Och igår vart makens föräldrar här på middag. Inte alltid så lätt att samordna allas kalendrar så denna gången fick det bli så här. Men för att göra det så enkelt som möjligt var menyn densamma. Så i torsdagskväll lagade jag den "falska potatissalladen" och lakritspannacottan som skulle vara efterrätten. Valde den efterrätten då maken älskar lakrits men också för att det är en som inte frestar mig. Bra där liksom med två flugor i en smäll!

Till detta serverade jag en matig sallad, olika senapssorter och en mängd med olika korvar. Själv testade jag kycklingkorv från Borgeby vilt med hög kötthalt plus Viktväktarnas choritzokorv. Helt okej båda två men visst röstar mitt hjärta på korven med hög kötthalt men ibland så får kalorin styra mitt matval. Efter middag och pannacottan så bänkade vi oss i soffan för att kolla lite bilder från Skottland. Då serverades det fräsch melon och vindruvor tillsammans med hemmagjorda parmesanchips med dippa.

Recept på chipsen är: sätt ugnen på 200 grader, riv ost, dutta i små högar på bakplåtspappor i en braspanna. In i ugnen cirka 5 minuter till de har fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Lägg på hushållspapper för att få bort lite utav överflödigt fett. Recept på dippan är: 2 dl creme fraiche, 1 dl turkisk yoghurt och 3 tsk sambal oelek. Servera!

Zucchini på stekning till den krämiga salladen 

Parmesanchips på väg in i ugnen 

Massa korv! 

Min tallrik som sedan fick sällskap av ytterligare korv :-)

Gelatinblad i blöt, lakritspannacotta på sjudning och blivande hallonsås.

Voila! 

Soffemyset! 

Kommentarer

  1. Oj oj oj vad det ser gott ut! Måste genast testa. Tusen tack för all inspiration.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det för det är väldigt gott :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass