Fortsätt till huvudinnehåll

Trigger point therapy is the shit!

Igår när klockan ringde kan jag väl inte påstå att jag vart piggast i stan men kände ändå mig hyfsad i kroppen trots lördagens TRX:ande. Fast allt eftersom gårdagen tickade på började kroppen stelna mer och mer... Tur då att jag tillbringade dagen med att lära mig Trigger Point Massage Therapy utav Robert från Concept. Robert vart ju lärare under båda helgens utbildningar och helt suverän tycker jag. Väldigt kunnig, lärde ut på ett bra och pedagogiskt sätt samt ödmjuk och social. 

Igår var vi bara 4 deltagare så ingen chans att maska :-) Fast det vart väldigt bra för då får man ju också chansen till att verkligen lära sig. Nu gick ju jag denna kursen i ego-syfte dvs alla de år som min kropp burit runt på en massa kilo har ställt till det. Både vad det gäller min kroppskännedom, i skador tex svanskotan och vänsterhäl men framför allt i rörligheten i kroppen som är allt annat än optimal.

Har ju förstått att just Trigger Point Massage dvs där du masserar dig själv med hjälp utav redskap såsom en boll eller tryck skulle vara suveränt. Men efter igår är jag helsåld. This is verkligen the shit!!! Saker jag har velat kunna göra med min kropp tex att ha riktigt höga knä när man springer på stället, få rätt på min andning och att öppna upp höfterna så jag kan göra de där knäböjen och utfall kunde jag efter en stunds massage. Så coolt!!!

Sen är det ju en färskvara. Inget som går att göra en gång och tro att allt är löst utan detta måste man ju få rutin på liksom tex en katt sträcker på sig efter varje tupplur borde ju jag som människa se till att vara smidig, rörlig och ha balans i min kropp. Maken är också såld på detta och har sedan en tid rullat på sin rulle varje dag men till helgen så ska jag praktisera mina nya kunskaper på både honom och mig.

En annan sak som vart coolt var att i början på året hade denna utbildning samt utförandet varit omöjligt för mig. Jag hade inte kunnat sitta i de ställningarna som krävts bland annat pga utav kilona men även tex svanskotan. Igår nästan inga bekymmer och jag insåg också att jag kunde hitta lösningar och att jag inte var ensam i gruppen med att kanske just den positionen som visas inte är optimal för just mig.

Så helgen har varit otroligt givande även om huvudet och kroppen är ömma och möra idag. Framför allt så tar jag med mig, utöver den nya kunskapen, ett mycket starkare självförtroende. Jag kan göra jättemycket med min kropp och visst inte de mest avancerade TRX-övningarna men jag kan göra en hel del cirkuskonster jag inte kunde göra bara för några månader sedan. Jag är stark, jag kan och jag vill! Vänta bara och se vad jag kan göra vid årets slut säger jag till mig själv! 

Hoppas nu bara jag blir godkänd och får mina två diplom så är jag mest nöjdast i världen!!!

Dagens station för denna

Också kallad salen utan syre :-)

Kurslitteraturen med all teori, övningsbank och instruktioner. Plus kit:et som användes igår.

Robert och slideshown - hittar ni bloggerskan?

Lyssna, Titta, Rulla, Tryck, Instruera, Guida, Andas, Kvid, Antecka, Dricka, Testa igen - så kan det nog sammanfattas...

När vi kom till framsida lår var det inte så kul längre. Jisses det kändes och jag började svettas som en liten gnu. Härdade ut så gott det gick och voila vilken skillnad!

Är du nyfiken kan du läsa mera här: http://www.tptherapy.com/

Kommentarer

  1. Jag behöver verklige detta (tror jag)! Har höfter som strular trots yoga och styrketräning. :( OM man ska börja med något redskap, vad rekommenderar du då? Har du tips på var man kan köpa dem? Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glömde prata med dig igår om detta. Här köpte jag mitt kit: http://www.motion.se/trigger-point-c-146-1.aspx Ska maila dig några övningar också - påminn mig om jag glömmer. Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…