Fortsätt till huvudinnehåll

Trodde jag inte...

Igår for maken och jag runt för att fixa massa ärenden såsom recept på Apoteket, fixa presentkort till kommande fölsegrisar, köpa bestick på Ikea som vi skulle gjort när vi flyttade (hallå gick ju bara nästan två år :-)) och jag lyckades också klämma in lite shopping :-) Skulle egentligen inget ha men vips så kom jag hem med två påsar - hur gick det till? Får nog påbörja den där utrensningen utav för stora kläder på allvar för att få plats.

En favoritaffär för mig på Nova är Saint Tropez. Tidigare har jag varit väldigt begränsad i mitt urval så just nu jobbar jag med att förstå vad som passar min kropp. Hur ska egentligen ett klädesplagg sitta? Bästa maken var med mig som smakråd och "prata frun rätt när hon nojar". Likaså att nu kan jag välja det jag tycker om och inte bara köpa för att det passar. Så en hel del ratades för att det inte satt snyggt eller inte vart jag. Bl.a bidde det detta linnet i flera färger bla grått, rosa och vinrött i storlek M, denna skjortan i rosa och denna i grått  i storlek L.

Sedan pratade vi om att undrar när vinterjackorna kommer in för i våras/somras missade jag ju vår/sommarjackorna med flera månader. Har liksom inte riktigt koll på det där med säsonger och när allting sker i modevärlden :-) Så gick vi förbi MQ en annan nybliven favorit för mig. Och då såg vi att det hängde ju jackor. Åh shit är det verkligen redan dags i början på augusti med solen stekandes utanför?

Vi gick in och jag började prova mest för att "lära mig vad som passar den nya kroppen" och inte för att köpa köpa. Nej, jo kanske, prova en annan storlek haglade hit och dit. Hittade en jag verkligen gillade och provade i storlek 42 som redan det var en drömstorlek. Så säger både maken och affärsbiträdet att nej du borde nog prova en mindre. What? Nej det kommer aldrig gå! Men utifrån MQ gick denna bloggerskan med denna jackan i storlek 40. Holy macaroni!

Kommentarer

  1. Åh va snygg jackan är! Där gjorde du ett bra köp :-)
    /Pia

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…