Hemmagjord pizza i magen

Okej mix nr 1 är testad och uppäten. Liten miss utav bloggerskan som tyckte det var en bra idé tidigare idag att göra pizza efter träning. Jag vart vrålhungrig men med ett kokt ägg i magen gick det. Väldigt enkelt att använda mixen även om det mesta utav instruktionen gällde tortillabröden. Men typ så här gör man: ugnen på 200 grader, värm mjölk och ner med i en skål tillsammans med ägg och riven ost, häll i mixen och blanda, låt stå i 10 minuter och sedan smeta ut på plåten. 

Jag använde bakplåtspapper på en plåt och smetade ut med en slickepott till lagom tjocklek dvs så tunt som möjligt. Lägg sedan på vad du vill ha på din pizza och pensla kanterna med olja. In i ugnen i ca 20 minuter. Väldigt smidigt och inga konstigheter dvs vem som kan fixa att göra sin egna pizza hemma med denna mixen. Maken och jag gjorde vars en pizza på mixen med halva innehållet så en påsen kommer räcka till ca 8 måltider i detta hushållet. Så det tycker jag är väldigt prisvärt för 79 kronor. Men då är vi ju storätare här så för någon annan räcker kanske mixen ännu längre.

Hur det smakade? Jo det fick klart godkänt och är den bästa lågkolhydratspizzan vi har käkat. Man kan inte tro att det ska smaka som köp-pizza och det blir annorlunda utan vetemjöl. Men vi tyckte pizza var väldigt god och det bästa av allt som maken sa; är att man inte mår så tjuvtjockt efteråt dvs man blir inte uppsvälld om magen eller som jag får magknip utan man känner sig bara behagligt mätt. Så är du inne på lågkolhydratsspåret och/eller vill käka glutenfritt så är detta ett alldeles utmärkt val!

På insidan utav förpackningen finns instruktioner hur man ska baka

Och historien bakom Cecilias idé - trevligt tycker jag!

4 dl varm mjölk, 4 ägg och 100 gr riven ost i en bunke

Halva mixen från Blending Bliss

Degen utsmetat på bakplåtspapper - blev två sådana här bottnar på halva mixen

Makens pizza 

Frugans pizza 

 Luta huvudet så ser du min färdiga pizza

Makens hemmagjorda pizzasallad 

Kommentarer

  1. Ser väldigt gott ut / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var väldigt gott. Margaretha ska du följa med på föreläsning den 23 mars i Malmö? Kostdoktorn. Maken och jag ska gå plus några vänner om du (och maken) vill följa med. Plus klart att jag ska föreläsa den 17 jan i Kävlinge och 24 jan i Löddeköpinge så då hade det varit kul med dig i publiken :-) Kram

      Radera
  2. Spännande! Vad innehåller mixen? Det bästa pizzareceptet jag provat hittills, i LCHF-variant, är SSS ostbröd, lite förenklat. Dvs riven ost och ägg blandat och utsmetat på ett bakplåtspapper. Måste förgräddas innan man lägger på fyllning men enormt god och mättande! Har du provat den?.. :-)

    / Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne, jag har provat en del olika recept men inget slår detta. Exakt vad mixen innehåller hittar du här: http://www.blendingbliss.com/blissmix-tortilla-pizzabotten/16-0 Lycka till!

      Radera
  3. Ja, varför inte 23 mars. Jag kollar på hemsidan.
    Din föreläsning vill jag absolut inte missa.
    Det får bli Kävlinge 17 januari. Den 24.1. kan jag inte. Var är det och var anmäler man sig??? / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja va kul. På Time Sports Club - kommer ett inlägg snart... Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass