Valnötsbullar och en planka

Maken Jensen älskar mackor och kan äta det jämnt. Jag är också en brödälskare men han vinner. Fast han liksom jag inte mår så bra efteråt dvs svullen i magen och efter en timme är man hungrig igen. Ikväll bestämde vi oss därför att testa Valnöts-mixen från Blending Bliss. Denna mixen var väldigt enkelt att göra!

Typ värm mjölk, ner i en skål tillsammans med ägg, riven ost och brödmixen, rör runt - voila! Ugnen skulle sättas på 180 grader. Har nog aldrig gjort det tidigare. Brukar det inte vara 150, 175, 200, 225 etc? Jag siktade in knappen så gott jag kunde. Smeten var beräknade till 16 bullar eller 3 bröd. Jag satsade på bullar och fick ihop 17 stycken. Jag klickade faktiskt ut smeten på plåtar i lagom bullstorlek för den var rätt lös dvs inget man knådar.

Medan bullarna skulle vila 10 minuter så passade jag på att öppna dagens lucka dvs 3 minuters planka :-) Åter till bullbaket så in med plåtarna i ugnen och 40 minuter senare så plockade de ut. Luktade väldigt gott både innan och efter utav valnötter och kanel i hela huset. Blev de godkända? Jajamensan nu ligger de i magen och maken sa att dessa kan vi testa igen. Man kan också har lite mer smakrik ost i och det blev en beställning på det utav herrn. Plus ingen uppsvälld mage och skönt mätt - det är värt mycket!!!

Åter igen liksom pizzabotten så blir inte glutenfria bullar likadan som man är van vid. Dock tyckte vi att dessa vart de bästa vi har prövat. Tidigare har jag ju gjort mandelbröd i mikron och det är typ det lågkolhydratsbrödet som jag gillat. Allt annat har mest blivit geleartad och inget gott. Detta blev lite lösare (tror jag hade rätt tid i ugnen) inuti vilket vi tror beror på att det är ju ägg och ost - är ju den konsistensen. Men detta smakade mer som bröd ska göra. Med bara mandelmjöl blir det lite sötare smak. Och gott med lite valnötscrunch. Detta kommer vi göra igen helt klart!

Dagens test mix i bloggen
 6 dl ljummen mjölk, 6 ägg och 240 gram riven ost i en skål plus mixen. Bra med en hushållsvåg när det är gram som gäller.


Pensla med ägg (6 ägg är alltså i smeten men du behöver ägg till pensling också - tänk på det när du handlar inför baket). Jag hade på solroskärnor för det var det som fanns hemma. 

Okej plankan it is... 


Jojemen luckan är öppnad! 

Åter till bullarna... 

Gjorde varm choklad till oss på laktosfri mjölk och 77% mörk choklad.

Voila färdiga bullar - lite ojämna eftersom jag klickade ut smeten men det var inget man hade knådat precis :-) 

Valnötsbulle med Bregott, ost och gurka tillsammans med varm choklad - mys i en vintrig kväll! Och det bästa - inte ont i magen efteråt!

PS! Uppdatering dagen efter: bullarna vart ännu godare idag när vi rostade dem - det är ju riktiga bullar. MUMS!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass