Mjuk pepparkaka och grannar

Idag var det dags för en ny tradition eller ja det vet vi ju inte riktigt än men det känns så. Vad jag menar? Jo idag var det dags för grannmingel på vår gata i byn. Vi är ju alla nyinflyttade men har liksom bara hejat lite tidigare. Maken och jag tyckte det var dags att lära känna alla bättre - få ett namn och ett ansikte till alla husnummer. Alla grannar utom två hus dök upp och jag tror alla tyckte det var trevligt. Vi tyckte det i alla fall :-)

Till minglet bjöd vi på olika sorters glögg samt julmust. Som gotter-tillbehör så serverades saffran/kardemummasnurror från St Jakobs så onyttigt det bara kan bli men ack så förbaskat goda (mitt val för dagens lucka). Aladdin, pepparkakor, Lottas fudge, nötter, brända mandlar med smak av kanel och saffran, clementiner och skumma tomtar. Salig blandning av hyfsat nyttigt till den andra sidan utav skalan...

Plus att den mjuka pepparkakan från Blending Bliss som jag bakade i förmiddags. Denna mixen vart lite trixigare än pizzan då det var flera delmoment. Så inget jag skulle rekommendera till någon som inte har lite bakvana. Efter tillsatta ägg, kvarg, smör och vatten tillsammans med mixen så hade jag en kaksmet att hälla i formen. Efter 50 minuter i ugnen på 175 grader så hade jag en mjuk pepparkaka.

Efter ett smakprov fick den godkänt utav maken att serveras till gästerna. Blev väldigt saftig och en fin kaka. Och det doftade gott utav pepparkaka i huset. Grannarna lät sig också väl smakas. Dock hade jag önskat mer pepparkakssmak. Så om du ska baka denna hade jag piffat till den med lite extra kryddor som kanel och kardemumma. Men åter igen det positiva är att kakan är lagom söt samt magen blir inte samarbetsovillig efter intaget.

Instruktionerna för baket

Liten miss att det inte stod på utsidan utav paketet vad man skulle "bröa" formen med (det är ju där man läser innan man ska iväg och handla). Jag har pofiber och kakao hemma men det har kanske inte alla. 

Äggvitor och vit bakmix i en skål samt äggula, kvarg, smör och vatten i den andra 

Två mixer i detta baket. En vit som blir som marängfluff tillsammans med vitorna och den bruna pepparkaksmixen blir som pepparkaksdeg tillsammans med de andra ingredienserna. 

Rör ihop 

 Voila det färdiga resultatet

Julmingel-bilder på allt som bjöds


Mjuka pepparkakan. Resterna är nu i frysen till julafton.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass