Fortsätt till huvudinnehåll

Kommande föreläsningar!!!

Hej kära bloggläsare!

Jag heter Tina Jensen och är en fd icketränande sockerjunkie. De senaste 5 åren har jag jobbat hårt med att förändra detta. Tidigare var min passion i livet godis, kakor, läsk, ostbågar, skräpmat i alla dess former, choklad, efterrätter och träningen bestod utav att sträcka sig efter fjärrkontrollen. Så har egentligen hela mitt liv sett ut för jag var den första att skolka från gympan i skolan och har alltid smygknarkat socker :-)

Dock fick jag nog i slutet på 2007 när vågen visade 117 kilo till mina korta 162 cm. Jag hade värk i hela kroppen, eksem och kunde i princip inte röra mig - bara att gå upp för en trappa var en utmaning. Jag bestämde mig att så här kan jag bara inte fortsätta. Jag vill ju leva livet!!!

Kommer aldrig glöm mitt första träningspass första veckan i januari 2008 (jo för man börjar ju alltid då eller hur?). Övningen bestod utav att lägga mig ner på golvet och resa mig igen. Tro mig det var en rejäl utmaning och jag var helt slut efter det passet. Min hälsoresa under dessa åren har gått hit och dit men jag vägrar att ge upp. Jag ska ha kontrollen över mitt liv och min kropp. Jag vill kunna göra det jag vill och det är inte min kroppsform som ska hindra mig.

Min nya passion i livet är hälsa och träning. Till exempel under förra året utbildade jag mig till kostrådgivare, träningsinstruktör samt kettlebellsinstruktör. Jag utmanade mig själv att börja springa och slutförde mitt livs första "springande mil". Jag har satt diverse träningsrekord med min underbara PT-Malou och testat på en massa träningsformer. En del har jag älskat och del pratar vi inte mera om... Och nej jag är inte i mål ännu. Jag måste fortsätta att kämpa med min vikt och mitt sockerberoende men vet du vad? Det är värt det för nu lever jag livet och sitter inte i soffan och ser det går förbi.

Den 17 januari och den 24 januari ska jag hålla två öppna föreläsningar om min hälsoresa och min nya passion för träning. Kanske känner du att du behöver en kick för att komma igång eller kanske du känner någon i din närhet? Eller du kanske har följt min blogg ett tag och bara vill se vad det är för en filuren bakom skärmen? Eller så kanske du känner mig i verkliga livet och vill stötta en nervös bloggerska?

Oavsett så hade det varit jättekul att se dig i publiken! Den 17 januari är det på Time Sport Club i Kävlinge kl 18.30 och den 24 januari i Löddeköpinge (samma gymkedja och tid). Föreläsningen kostar inget och du anmäler dig per telefon (Kävlinge 046-731993 och  Löddeköpinge 046-712010). Du kan läsa mer här: http://www.timesportclub.se/?id=4032

Kommentarer

  1. Det är ju för långt bort!! Kom hit till Stockholm:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha inga problem arrangerar du det hela så kommer jag :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…