Min nya belöning

Nu när jag har lagt sockret på hyllan så tänkte jag att mitt nya "att unna sig" ska bli olika goda teer med spännande smaker. Började ju dricka te för något år sedan och har nu kommit så långt i min utveckling att jag nyfiket kan prova olika påsar och har köpt lite lösvikt i vanlig matbutik. Plus att jag har fått i present. Det vill säga lite lätt tråkigt och inte så jättespännande. Fast nu tänkte jag ta det till nästa nivå!

Igår var jag inne på Tehuset Java här i Lund och hämtade deras temeny. Så när jag blir sugen så blir belöningen att testa ett nytt te som verkar mumsigt. Finns ju hur många sorter som helst. Man kan tom blanda sin egen smak på deras hemsida: http://www.tehusetjava.se/shop/product/presenter-blanda-ditt-eget-te-102-463-3844.aspx Måste också investera i en bra tesil för jag hatar när det blir en massa "blad" som flyter runt. Och mina från IKEA släpper ut allt te igen känns det som.

Har du något tips om en intressant tesmak? Om man vill testa grönt te till exempel vad ska man då tänka på som rookie? Och vitt te är det något att ha? Och har du den ultimata tesilen så för heaven sake tipsa mig direkt!

The menu

Kommentarer

 1. Den ultimata tesilen ser ut så här:
  http://www.tehornan.se/public/img/user/Tesil%20medium_large.jpg
  Passar både direkt i muggen men även i större kannor. Finns varianter med längre "handtag" också om man har en jättemugg. Bör finnas i varje respektabel tehandel. Noll blad i teet.

  Jag dricker typ bara grönt te. Helst med persikosmak, men apelsin och citron tillhör också favoriterna.
  Med grönt te ska du tänka på att inte ha kokande vatten. Helst ska det vara runt 70 grader. Ha inte i tebladen för länge för då blir teet lätt beskt. Max 2 minuter låter jag mitt dra och sen tar jag upp tesilen.
  Vitt te kan jag tycka är lite "tamt". De varianterna jag har provat har varit ganska smaklösa och milda.
  Men prova dig fram och våga testa!!
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej grönt te med lite fruktsmak och inte för länge - nog det jag har gjort fel plus att jag bara haft påste som är lite som att svära i kyrkan har jag förstått :-) Och vitt te lite smaklöst då tror jag nog jag satsar på grönt och svart men allt ska testas :-) Tack så jättemycket för tipsen!!! Kram

   Radera
 2. Såg precis att Tehuset Java har precis en sån sil.
  http://www.tehusetjava.se/shop/product/tesilar-tefilter---medium-122-413-3312.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va bra - stort tack för det tipset! Den ska jag genast investera i!!!

   Radera
 3. När du känner dig riktigt modig kan du prova lapsang Souchong ett rökigt te som vi pimplade som tonåringar ;) Min dotter dricker India Chai i lösvikt, alltså inte sånt sockerpackat pulver som finns på Espreso House utan från vilken Ica som helst i en liten vit påse med orange etikett. Jag gillar vanligt påste som heter Voyager India Chai. Brunt paket med vanliga platta tepåsar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh många bra tips!!! De måste jag testa!! Tack!!!

   Radera
 4. Min favorit hos Tehuset Java är ett grönt ekologiskt the med mango citrus. Lite dyrare men sååå värt det!
  Annars håller jag med föregående talare: inte gör varmt vatten! ( för då smakar det gräs tycker jag ;). )
  Soso

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanon det var jag lite nyfiken på. Strunt samma om lite dyrare hade ju lätt lagt de pengarna på godis innan... Tack så mycket!

   Radera
 5. Jag har den här tesilen, tycker den är jättebra!
  http://www.bluebox.se/Tesil-Tea-Shirt

  Små små hål som inte släpper igenom några flagor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju en rolig tesil - tack så mycket för tipset!

   Radera
 6. Använder alltid engångsfilter till mitt löste. Smidigt och inga simmande blad i teet :) Just nu pimplar jag mest Acai-te och ett med päron-ingefära(bägge gröna)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh päron och ingefära lät spännande. Det måste undersökas! Tack!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass