Något för mig!

En sak jag har tänkt på mycket de senaste veckorna är hur jag äter. Vad jag menar med det? Jo portionsstorlek, hur snabbt, var, vad etc. Häromdagen kom det senaste numret av Fitness Lifestyle och i den hittade jag en väldigt tankeväckande artikel på just detta temat. Som gjort för denna bloggerskan :-) Den handlar om Mindful Eating och när jag kollade checklistan insåg jag ännu en gång att jag ägnar mig definitivt inte åt Mindful Eating - snarare motsatsen.

Jag slänger i mig maten så fort det bara går - hinner nog knappt smaka vad det smakar eller tugga. Frukost är oftast framför jobbdatorn eller på språng. Lunch visserligen i jobbets fikarum men den miljön är inte så inspirerad och oftast går det snabbt för jag ska hinna gå en runda. Middag och måltider hemma intages i soffan framför TVn och datorn (japp samtidigt :-) ). Och jo oftast blir jag för mätt eller använder mat istället för lugnade piller...

Så denna artikeln ska jag spara och läsa igen. Sedan ska jag börja tillämpa tipsen och verkligen anstränga mig för att få till det där med Mindful Eating för jag tror absolut på konceptet. Det svåra är bara att praktisera det hela. Men skam den som ger sig. Jag får öva, öva, öva även på detta! Anser du att det är Mindful Eating när du äter dina måltider?
 Checklistan

Kommentarer

 1. Samma här. Jag köpte tidningen efter tips från dig och allt stämmer in på mig också. Dvs jag är inte någon Mindfuleater (men jag ska bli). Så det blir något jag verkligen ska jobba med.

  Ha det så gott!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis detta är ju vårt mål! Heja oss! Kram

   Radera
 2. Jag äter när jag äter - dvs jag gör oftast inget annat under tiden. Frukosten är ett undantag då jag även på vardagar försöker sitta ner och äta i lugn och ro, dricka en kopp te och läsa morgontidningen innan jag kickar igång dagen. Lunch äter jag med mina kollegor i matsalen på jobbet utan stress. Middagen avnjuts sällan i sällskap med tv eller dator, undantag är när jag äter ensam vilket kanske händer nån gång i månaden.
  Mellanmål är jag nog inte vansinnigt "mindful" med alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra Pernille! Men mellis är ju lite mer i farten :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass