4 veckor med Itrim

Idag så har jag gått på Itrim-programmet i exakt 4 veckor. De första 3 veckorna med specifika måltidsersättningar på den lägsta kalori-intaget. Och nu en vecka med lite högre intag och nya ersättningar med mer tuggmotstånd :-) De sistnämnda ska jag nu äta i 8 veckor till dvs fram till påsk. Dock blir det lite annorlunda i Jordanien då jag kommer äta 3 måltidsersättningar och lite på de gemensamma middagarna på kvällarna. Om jag tycker om det som serveras vill säga och om det inte är för tung mat tex kött.

Denna tiden har faktiskt gått över förväntan. Inga stora blodsocker-dippar och visst hungrig ibland men vem blir inte det? Haft mer ork än jag trodde även jag självklart inte haft samma tryck i musklerna och känt mig stark på träningen. Fast jag har ju kört vidare med PT-Malou och tom satt nytt PB i bänkpress. Och jag har ju kört cirkelpass och kettlebellspass även om jag längtar tills jag har mer kraft i musklerna och kan köra hårdare. Men då inte laddad med pizza och kanelbullar utan bra mat :-) Dock tror jag ingen annan på mina pass märkt någon skillnad dvs de vet ju inte att jag svingat mycket tyngre innan plus att jag ska ju orka prata och tjoa...

Stegräknaren som jag köpte på Itrim har också blivit min nya bästis. Så skönt det är med frisk luft och att röra på kroppen. Nä jag går inte speciellt fort pga min häl men jag lunkar på. Maken brukar också följa med på kvällarna när jag jagar de sista stegen och det är så mysigt. Vi pratar lite eller bara går tysta genom ett mörkt Hjärup och bara är. Detta är verkligen en stor vinst för mig för jag blir lugnare i knopp och kropp. Dock de dagarna jag har kört ett tufft kettlebellspass så blir det inga långa promenader för det räcker inte energin till för.

Vad det gäller ersättningarna så är vissa godare än andra som i verkliga livet. Fast jag intalar mig själv att det är gott och det bara är att äta. Har faktiskt varit skönt att slippa tänka så mycket på vad ska jag äta, vad ska jag handla, vad ska jag laga. Sockersuget är obefintligt men det är pga att jag har bestämt mig att det är no more for me. Och jovisst längtar jag efter mat men det är faktiskt helt okej. Denna tiden ger mig också tid att planera och styra upp mitt ätarbeteende. Även om naturligtvis utmaningen kommer sedan för detta är ju ändå en liten overklighetsbubbla. Men jag förbereder mig!

Under dessa veckorna har jag gått ner sakta men säkert. Ibland lite mer och ibland även lite upp - den där kroppen :-) Imorse när jag ställde mig på vågen så visade den på 88,8 kilo Totalt har jag då gått ner 8,3 kilo och endast förlorat några få hekton i muskelmassa vilket enligt mig är det bästa! Vet att andra i samma Itrim-grupp gått ner några kilo till och där är också svårigheten att inte jämföra sig med andra och vara nöjd med sitt resultat! Svårt, svårt, svårt men jag jobbar på det och jag är jättenöjd med mitt resultat. Och känner tillit till mig själv att jag kommer lyckas med mitt mål!

Jag har också insett att jag måste bli bättre på att visualisera mitt mål och verkligen våga att tidspecificera dvs sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna! Jag funderar mycket på detta och jag har börjat skriva ner för mig själv. Punkter på vad jag vill, jag vågar drömma och se det framför mig dvs skapa bilder och riktlinjer för mitt fortsatta liv. Just nu tex lyssnar jag på den där cd:n som legat i garderoben i 5 år. Tänkte mig att om jag lyssnar på den på jobb så kanske något går in omedvetet men jag måste ju även lyssna på den i tysthet tex innan sovdags är min plan.

Jag ser också mer fram emot de gemensamma gruppträffarna numera. Nästa är på måndag och jag har några frågor med mig som jag vill ta upp. Tex varför peppas det inte mer på Itrim Lund facebook-sidan, någon annan som bloggar i gruppen som man kan inspireras av, lära mig fler namn på deltagarna m.m. Och min Pepp-grupp på facebook tillsammans med mina 3 hemliga kompisar är också jättebra. Vi stöttar varandra, peppar, delar inspiration, ger virtuella kramar vid motgångar och ja bara finns för varandra. Me love - tack tjejer!

Så om jag ska summera de första fyra veckorna med Itrim: över förväntan, lugn i kropp och knopp, tagit itu med den mentala träningen, älskar stegräknaren, gillar inte Itrims träning på centret utan kör vidare med det som passar mig - dock saknar jag styrkan, hoppas på bättre gruppträffar, jättenöjd med mitt viktresultat, jobbar vidare med visualiseringen. Nöjd med mitt beslut och förväntansfull på mina kommande äventyr!

Kommentarer

 1. Håller med dig i precis allt du skriver. Och NEJ man ska inte jämföra sig med någon annan.Vi går ju inte runt och jämför hur långa vi är så varför jämföra vikten.

  När vi går på denna diet så sköter kroppen sitt bara vi sköter våran deal. Dvs håller oss till måltidsersättningarna, håller våra mattider, dricker mycket och tränar det vi ska, sover bra och går våra steg. Mer kan vi inte göra.

  Min målsättning är också att tappa så lite muskelmassa som möjligt. Det känner jag är jätteviktigt. Den stora utmaningen. För det är ju ingen idé att gå ner massor på vågen om en stor del av de är muskler som försvinner. Nä det är fettet vi vill åt samt en del överskottsvatten och annat som ska minska i takt med att kroppen minskar.

  Även för mig så är Itrimträningen inget val då jag redan har en väl fungerande träningsrutin. Men om jag skulle bli skadad eller kanske behöver ta det lugnare en tid så kan jag mycket väl tänka mig att köra ett pass där. Men som sagt jag koncentrerar mig på min vanliga träning som får mig att kämpa mer samt att jag tycker att det är kul.

  Vi ses på måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh va bra - precis man jämför aldrig längd men vikt jojomensan... Precis jag vill behålla så mycket muskler som möjligt - kämpat för hårt för att tappa dem :-) Ha en mysig helg så ses vi! Kram

   Radera
 2. Du är duktig du!!!! Saknar dig på måndagar och onsdagar / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margaretha!!! Lovar jag är snart tillbaka!!! Keep it up under tiden! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass