Jag måste bli bättre!

Min stora lärdom från veckans gruppträff på Itrim var att jag måste bli bättre på att visualisera mitt mål. Detta är faktiskt något som jag sucks at. Jovisst att sätta upp mål som en specifik målvikt eller att kunna göra en specifik träningsövning. Det vill säga att skriva ner det på papper eller här i bloggen. Men nu menar jag att verklig se sig själv åstadkomma det och verkligen tro på att jag kan åstadkomma det med alla sinnen.

Till exempel är 78 kilo som en magisk gräns för mig. Just det magisk dvs jag tror inte riktigt på att det ska hända och hur stor är då sannolikheten att det gör det och att jag ger allt för att nå det? Jag har ju liksom redan givit upp det utan att satsa. Sen är det väl inte det allra viktigaste om jag når det den 28 mars eller 28 augusti. Huvudsaken att jag vågar drömma och satsa allt på att få det att ske. Se mig själv bryta målsnöret och lyckas!

En sak förutom vikten är att tro på att jag kan visst då behålla en balans. Jag kan visst då lära mig vad en portionsstorlek är. Jag kan visst då säga nej till socker. Jag kan visst då allt jag bestämmer mig för att åstadkomma. Jag måste våga tro att jag ska nå mitt mål och hitta balansen i mitt liv. A way of life for life helt enkelt och jag kommer fixa det!!! Punkt slut.


Till nästa gruppträff har vi alla fått en hemuppgift. Jag ska skriva ett brev till mig själv. Brevet ska skrivas i presens och beskriva hur mitt liv ser ut om ett år när jag är i mål med min förändring (även om den ju alltid kommer pågå dvs balansfasen). Jag ska beskriva så utförligt som möjligt dvs vad jag ser och känner: hur är mina mat- och träningsvanor, vad ser jag när jag tittar i spegeln, vad känner jag, vad säger jag till mig själv, hur hanterar jag eventuella utmaningar/hinder, vad ska jag göra när jag når målet, hur mår jag m.m.

En mycket nyttig övning för mig som behöver bli bättre på att visualiserar mina mål och verkligen tro med varenda kroppsfiber att jag kommer lyckas. Just nu filosoferar jag över hur jag ska skriva men denna veckan har jag börjat med att visualisera mera och verkligen tro. Jag har också vågat sätta datum på mina målvikter. Mitt mål är att väga 78 kilo den 28 mars och 70 kilo den 1 september. Mest bara för att ha en deadline och något att jobba emot. Det är ju faktiskt inte ett riktigt mål om man inte är tidsspecifik.

Under denna tiden ska jag följa programmet vad det gäller kost och träning till punkt och pricka. Jag ska jobba med att sätta upp riktlinjer för mig själv samt förbereda mig på bästa sätt för att efterleva en balans. Dessa har jag redan börjat grunna på för att ge mig de bästa förutsättningar tex portionsstorlek, inget socker och äta för att kunna träna. Jag kan, vill, ska, kommer, ser, känner, luktar, smakar mig själv lyckas!!! I can do it and I will!!!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass