Att hinna träna

Idag gästbloggar jag på Kostrådgivarna.se om ursäkten att slippa träna för att man inte hinner. Fast jag är övertygad att alla hinner träna utifrån sina förutsättningar. Ja alla hinner inte träna tex en timme om dagen men man hinner kanske två timmar i veckan eller 10 min varje kväll framför TV:n. För visst är det så att det vi prioriterar det hinner vi.

Som jag skriver på Kostrådgivarna.se så tidigare hann jag alltid köra inom eller tom köra en omväg bara för att handla skräp och trycka i mig. Eller att följa varenda TV-serie som sändes. Men jag hann inte träna... Helt enkelt för att jag inte ville och inte prioriterade det. Idag ser det annorlunda ut. Idag prioriterar jag min träning för min hälsas skull. Jag prioriterar att gå att lägga mig tidigare för att kunna gå upp på morgonen för att träna. Numera prioriterar jag exempelvis bra kost för att orka träna.

Vad jag får uppoffra? I mitt fall "offrar" jag kanske 90 minuter per kväll som tidigare ägnades åt att sitta i soffan framför TV tittandes på massa program som jag egentligen inte var ett dugg intresserad av. Jag bara satt där och blev matad med innehåll samtidigt som jag matade mig själv med godis. Nu väljer jag att förbereda nästa dag såsom vad ska jag äta och packa matlådor, packa träningsväskan och lägga fram träningskläderna. Sen ser jag till att komma tidigt i säng för att orka gå upp på morgonen för att träna.

Vad jag vinner? ALLT! Jag blir pigg och orkar mer, jag får självförtroende för vad jag kan åstadkomma med min kropp, jag blir glad, min kropp blir välfungerande tex magen fungerar och blodsockret blir stabilare. Jag mår så förbaskat bra utav att träna att idag finns det inte ens i the Jenska vokabuläret att inte hinna. Nä jag kanske inte hinner varje dag för att jag gör ett medvetet val men om jag vill så hinner jag!

Min uppfattning är dock (och rätta mig om jag har fel) att det är främst kvinnor som ursäktar sig med att inte hinna. Allt annat måste gå före det egna välbefinnandet. Till exempel barnen, maken, jobb, hemmet eller vad det nu kan vara. Tror vi kvinnor är dåliga på att prioritera oss själv och sätter alla andra framför. Men min filosofi är - if mama is happy the family is happy...

Så åter igen alla hinner utifrån sina förutsättningar. Gör därför ett aktivt val att hinna med dig själv idag! Om det så är bara 5 minuter så tror mig du kommer må så mycket bättre sen och när man mår bättre prioriterar man att må ännu bättre :-) Vem vet helt plötsligt kanske du hinner träna på regelbunden basis... Vad ska då bli din ursäkt att slippa?

Kommentarer

  1. Så sant Tina! Min fd kollega sa alltid ' happy wife, happy life'. Jag har mer eller mindre slutat titta på tv Grey's och Hollywoodfruarna missar jag ogärna, men allt annat skräp faller bort. När man väl kommer igång är det svårt att låta bli träningen, inte sant! Grymt bra jobbat i helgen på Spartan, ses vi på Bandutbildningen kanske??! kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det svåra är att komma igång sedan blir man beroende :-) Tack så jättemycket! Nej då ska jag gå instruktörsutbildning på The Academy men ni får ha så skoj! Ha det gott! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning