Hemmaträningstips

Det finns mängder utav tips för hemmaträning överallt i dagens samhälle. I nästan varenda tidning möts man utav träna hemma program. Man kan köpa DVD:er alternativt annat liknande till Wii och Kinect och allt vad det nu heter så man kan träna hemma i sitt vardagsrum. Själv började jag bl.a. med zumbaskiva hemma i vardagsrummet för ett antal år sedan. Vart ju enkelt - kunde bara sätta igång när jag hade tid och behövde inte bry mig så mycket om hur kläderna satt. Och svettig blev jag dvs perfekt start för att komma igång med träningen.

Internet är också en fantastisk källa utav information. Finns ju mängder utav träningsajter, forum, you tube klipp m.m. som visar upp övningar. Var dock lite källkritisk och googla gärna samma övning på olika ställen för att kolla in tekniken. Och idag kan man ju också köpa mängder utav träningsredskap för hemmabruk. Allt beroende på plats och peng till förfogande förstås men ursäkten att det inte finns ett gym i närheten eller att det är för dyrt den är passé sedan länge.

Själv har jag ju en liten hörna i vardagsrummet med en enkel crosstrainer, pilatesboll, TRX och Kettlebells men i ärlighetens namn används de just nu mest utav maken. Fast nu måste jag ju komma igång ordentligt med bellsen inför min certifiering nästa år så för mig står det mer hemmaträning på schemat framöver. Var tränar du - på gym eller hemma eller kanske båda?

Här nedan kommer lite länkar som kanske kan hjälpa dig på vägen för att komma igång men det finns oändligt många fler där ute i cyberspacet. Du kanske har några bra tips till mig så att ursäkten att jag inte hinner eller jag har inte råd slutar att existera...

Tinas tips

Min PT-Malou har skapat en hemmaträningsvideo till dig med enkla övningar där du inte behöver något annat mer än din egen kropp. Snällt va?
http://malouwernersson.se/2012/october/hemmatraning-video.html

På tidningen I Form kan du hitta inspiration och övningar samt denna artikeln:
http://iform.se/traning/motivation/10-goda-skal-att-trana-hemma

På dessa två sajterna brukar jag kolla in olika övningar:
http://www.styrkeprogrammet.se/ovningsarkiv/
http://www.styrketraningsovningar.se/

Tittar du på fliken Länkar här på min blogg så kommer du säkert hitta en ny favoritblogg där du kan hitta fiffiga träningstips att göra hemma. Till exempel så hittar du Helena, Linda och Betty (tre av mina träningskompisar) som kör mycket hemma. Du hittar Lofsan, Sofy och Anna som har många tips i sina bloggar. Alla dessa är starka och underbara kvinnor som trots en stressig vardag med barn och jobb hinner med sin träning.

Och har du Kettlebells hemma och vill kolla teknik m.m så rekommenderar jag Spartans You Tube kanal:
http://www.youtube.com/user/SpartanKettlebells

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning