Fira Kettlebellsdagen...

Så istället för att falla för frestelsen att fira den dumma Kanelbullens dag (ja den är dum för 5 sekunders njutning (och ja de är så förbaskat goda) sätter sig på mitt arsle i månader) så inledde jag dagen med att fira med ett Kettlebellspass med PT-Malou istället. Bra val eller hur? Också bra uppvärming inför helgen då jag ju ska till storstan på Kettlebellsutbildning. Tänkte blogga mer om det ikväll men nu fokus på en sak i taget...

Efter uppvärmning så plockades de kära bellsen fram och på PT-Malous kommando blev det olika övningar och reptitioner samt nötning utav teknik. För om man inte övar blir man ju inte bättre så enkelt är det. Vissa saker sitter nu som tex halv- och helsvingar. Medan snatch (se film nedan) är typ andra ggr jag gör och då måste man öva på tekniken eller snarare omprogrammera hjärnan att ställa om sig till en ny rörelse. Men jag tycker fortfarande det är lika kul!

Dock är jag lite nervös inför helgen. Inte så mycket att jag inte ska orka och jag känner mig motiverad att sköta maten. Men jag är lite nervös på vilken nivå alla andra ligger på, vad kan de, hur starka är de? Ja jag vet skit i andra och gör din grej. Och det kommer jag göra och jag vet att jag klara det men jag är mer nyfiken. Fast nervös är jag för hur händerna dvs handflatorna ska palla trycket. Öm efter en timme och nu ska jag hålla på i typ 10 timmar... Bad PT-Malou om ett ickeanvändahänderna-pass tills på tisdag :-)

Nöta teknik på Snatch


Utfall med kettlebells - ni kan tro det känns efter ett tag att jobba på att hålla den rakt från kroppen...


Så hur tänker du hantera Kanelbullens dag? Firar du den som jag med att säga fula ord till frestelsen och fokusera på ditt mål? Eller tänker du välja den enkla vägen och falla dit idag vid 15-fikat på jobbet bara för att någon kom på den briljanta iden att sälja mer bullar just den 4 oktober? Ditt val och du tar konsekvenserna. Idag är jag väldigt nöjd med mitt och tack till PT-Malou som har förberett mig på helgens äventyr på bästa sätt!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass