Första helgen med The Academy

Vilken helg eller ja egentligen 3 dagar jag har haft på första helgen utav Teoretiska grundutbildningen på The Academy. Full fart i skolbänken och ni kan tro det snurrar i huvudet. Men samtidigt jättekul och spännande samt naturligtvis lärorikt. Som sagt kroppen hänger verkligen ihop och nu mer än någonsin känns det som. Denna helgen har fokus varit skelettet och muskler. Och ni kan tro det finns många muskler i kroppen...

Och vår lärare Hasse är helt underbar. Kunnig, kompetent och med humor vilket gör det lättare för en att få förståelse. Skelettet Jens har också deltagit på ett suveränt sätt då det blir mer visuellt att se det "i verkligheten" än på ett platt papper. Vi är 17 deltagare i gruppen och jag tycker det är extra kul att det är blandat tjejer och killar samt i ålder. Trodde nog att det skulle vara jag och en massa 20-åringar. Och visst finns de i gruppen men även äldre versioner på deltagarna. Väldigt bra mix som bidrar till en schysst dynamik och intressanta samtal.

Känner mig helt klart som en del i gruppen även om jag är den enda utan "träningsbakgrund hela mitt liv och jag är instrukör på X" alternativt den enda som inte planerar att jobba som PT. Känns som jag får cred genom min hälsoresa plus att på teoribiten är man ju mer jämställd och min hjärna är ju skarp :-) Misströstade dock lite igår efter träningspasset. Nog mycket pga att jag knappt kunde vara med på övningar då svanskotan och vänster hälen inte samarbetar. Dvs massa hopp och springa på stället får hälen att skrika och en massa sittande lutandes på svanskotan går bara bort.

Men som vanligt är jag ju tjockisen (bara ett konstaterande och that's it) och det påminns jag ju om i de praktiska momenten. Inte för att det kommer hindra mig från att göra ett jäkligt bra jobb och bli godkänd på utbildningen. Men mer att jag tackade min lyckliga stjärna att jag valt att inte läsa PT-delen nu utan min fokus ligger på att komma i min livs bästa form och mitt Spartan-mål. Detta för annars tror jag att jag tappat mitt träningssjälvförtroende helt.

Men som maken säger: "Du gör det ju inte lätt för dig själv och jämför dig med människor som alltid tränat eller alltid varit smala. Tänk om det varit en utbildning för fd extremt överviktiga då hade du slagit alla med hästlängder." Sant men det gör det inte alltid så lätt att hantera de där tankarna som poppar upp men jag jobbar på det. Hade på mig min Spartan-tröja i alla fall för att skapa lite fejkat självförtroende och det funkade lite plus att jag ger aldrig upp - jag får bara hitta min väg!

Nu har jag fått min egna pärm...


Kosthäftet sponsrat av Axa, Schulstad, Kungsörnen, Skogaholm och Lantmännen. Malou hade förvarnat mig men att det var så här illa trodde jag faktiskt inte. Nästa fredag ska vi gå igenom kosten och det kommer bli en intressant diskussion...

Skelettet Jens! 

Höger handen gör ont för massa anteckningar har gjorts 


Teori blev praktik genom ett Functional Moves pass 

Jag står uppställd i givakt av någon anledning.
Tur Tobias spexar i bakgrunden :-)

Japp vi är redo 


Kommentarer

 1. Ja det har varit en fullmatad helg. Trodde också jag skulle vara den ända över 29 ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur vi fyllde den där andra kvoten :-)

   Radera
 2. Vad härligt, jag blir inspirerad.
  För övrigt måste jag säga att Functional moves är det roligast och bästa passet jag vet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Chatto! Jag det är verkligen kul men just nu har jag lite bekymmer med vissa av rörelserna framför allt när det bli mycket på rumpan. Men det löser jag genom att göra mina egna varianter stående :-) Kram

   Radera
 3. Härligt att du är så modig - fortsätt kämpa på! Det känns otroligt inspirerande att läsa din blogg! Jag har själv gjort en viktresa - från ca 100 kg för drygt 4 år sedan till nu: 66-68 kg och fullkomligt älskar träning och hälsa!
  Nu blir jag supersugen på att ta tag i saker o ting och våga ta språnget!
  Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Scarymom! Ja gör det - våga!!! Kram

   Radera
 4. Härligt jobbat Tina! Låter som om du har haft en lärorik helg :) Gällande det där med självförtroende, fake it till you make it och du kommer ta dig dit! Har läst det så många gånger och tycker tanken känns bisarr men har upptäckt att det funkar ;)
  Vill bara säga att du var med mig på träningen i fredags - 100 kettlebell swings var inte att leka med för en oinvigd... Tack för all din inspiration, keep it up!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vart jättekul Elise! Fick bara lite funderingar... Javisst är fake it until you make it bara bäst!!! Haha ja du den där stålkulan är fantastisk - tänk då typ 3 timmars svingar som det var på kettlebellsutbildningen... Ser fram emot att träffa dig snart! Tack så mycket! Kram

   Radera
 5. Åh du är grym! Sluta jämföra dig med alla nadra. Tänk vad trist det vore om alla var likadana, hade samma bakgrund och samma träningshistoria? Nej, du behövs! Med din story och den du är så kommer du ge hopp och excellent coaching till många som behöver det! Keep it up girl! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så mycket SuperSHEro för peppet! Ja ja vet att det är dumt att jämföra sig men ibland faller man tillbaks i gamla vanor :-( Tack så jättemycket!!!! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

Två bröllop och en viktminskning