Märklig känsla just nu...

Just nu ska jag i ärlighetens namn erkänna att jag känner mig splittrad. Det har varit många intryck och mycket som har hänt detta året. Intensivt är bara förnamnet men också så jag gillar att ha det som en true dopaminare. Dock börjar det känns framför allt i huvudet. Detta året hittills så har det pluggats kost, börjat tränas med ny PT, blogger campandes, träningsresa, löpning och Tjejmilen, blogghelg i Motala, kettlebellsutbildningen och nu muskelanatomi m.m.

Ska bli skönt att efter denna instruktörsutbildningen så är det inga sådana utmaningar inplanerade på några månader. Känner jag behöver ladda om och lägga fokusen på kosten och träningen lite mer långsiktigt dvs ro att göra det. Känns som det går hit och dit med kosten igen och det är ju för att jag låter mina känslor ta över. Till exempel om jag blir nervös som nu inför den teoretiska utbildningen - ja då blir jag sugen. Sen när jag lugnar ner mig igen - ja då blir jag sugen. Eller när jag blir trött, stressad, uttråkad ja you name it.

Så det är inget sug för att jag äter felaktigt utan snarare för att det snurrar i skallen. Därför ska det bli skönt med lite mindre träningsutmaningar a la kurs/utbildning etc och där jag kan lägga krutet på att bara vara. Det är också lite svårt att "trust the process" dvs att gå från ett "viktminskartänk" till ett "äta för att bygga muskler tänk". Men jag kämpar på - vissa dagar går strålande och andra lite mindre strålande. Fast oavsett så som jag äter idag är ju kanon jämfört med bara för 2 år sedan! Kommer dock alltid vara min fallgrop...

En annan sak som jag tänker mycket på just nu är kläder. Och ja jag förstår att det kan låta konstigt :-) Men jag menar snarare kläders passform och mina kroppsformer. Tror (i alla fall som jag minns) att detta är första året i mitt vuxna liv som jag kan ha samma vinterjacka en säsong till och den sitter likadant... Tidigare behövde jag alltid köpa ny jacka för att den från förra året hade krympt eller som vissa år vuxit. Det är faktiskt en väldigt märklig känsla att inse att de kläderna jag hade för ett år sedan passar idag.

Både på ett bra sätt men tyvärr även på ett nojigt sätt. På ett bra sätt för det blir inte lika dyrt samt att kroppen och knoppen får vänja sig vid vad som händer. På ett nojigt sätt för att ibland kommer tankarna - jaha du om du bara gjort si eller så då hade du haft en mindre storlek idag. Idiotiskt jag vet och jag jobbar på det men inte alltid så lätt att stoppa huvudet från att rusa iväg åt fel håll. Så just nu är det mycket analys i skallen - jaha satt denna kjolen så här i våras också eller är det tajtare nu... Förvirrat helt enkelt :-(

Kommentarer

 1. Läste att du utbildat dig till kettlebell instruktör, älskar Ketlebell. Men hittar inga pass som passar mig. Kan bara träna dag tid, då jag har delade pass. Är det Malmö du tränar eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer men jag håller inga pass. Tränar kettlebells med min PT eller själv då jag har egna hemma. Det enda gym jag varit på som har kettlebellspass är Time Sport Club i Kävlinge/Löddeköpinge. Vet dock inte vilka tider. Du får gärna tipsa mig om du vet något annat ställe.

   Radera
 2. kram på dig Tina! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En polare till mig länkade den på facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli :-) Du skriver så bra.

  /Lina

  kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lina! Spännande att höra hur ni hittar hit :-) Tack så jättemycket och kul att du är fast :-) Kram tillbaks!

   Radera
 3. JAg förstår delvis vad du går igenom. Jag befinner mig i liknande situation där jag för första gången kan använda samma vinterkläder som jag gjorde förra året. Det känns helt sjukt bra men samtidgt är det så mycket annat som pågår vid sidan av och ibland blir det bara för mycket. Man vet inte alltid hur man ska hantera allting. Men träningen är alltid en skön relax stund, låter konstigt men då får man rensa skallen i alla fall. Det behövs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis ibland snurrar det lite för mycket i knoppen. Det är ju en jättebra sak att kunna hålla vikten jämn under längre tid samtidigt blir man då inte nöjd med det. Suck! Precis träning is the shit. Tack Anna Karin!

   Radera
 4. Men bra att ta sig tid att tänka, reflektera och fundera över vad som händer i kroppen OCH knoppen, de båda bitarna som skall gå ihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men ibland så snurrar man till det :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

12 veckor med Itrim

Hur många burpees?

5 månader sedan min Gastric Bypass